НЕТ СИГНАЛА ИЛИ НЕ ВСЕ КАНАЛЫ ПОКАЗЫВАЮТ

решение проблем связанных с цифровым тв
Аватара пользователя
Дмитро Дрок
Сообщения: 2
Зарегистрирован: 24 фев 2021, 16:49

Re: НЕТ СИГНАЛА ИЛИ НЕ ВСЕ КАНАЛЫ ПОКАЗЫВАЮТ

Сообщение Дмитро Дрок »

Так я же и пишу: нахожусь город Борисполь. Прием из Киева. Ничего не ломалось, ничего не менял, не крутил не трогал. Потому и спрашиваю, может у кого еще начал пропадать сигнал?



iam
Т2 Форумчанин
Т2 Форумчанин
Сообщения: 389
Зарегистрирован: 20 апр 2018, 00:12
Благодарил (а): 1 раз
Поблагодарили: 43 раза

Re: НЕТ СИГНАЛА ИЛИ НЕ ВСЕ КАНАЛЫ ПОКАЗЫВАЮТ

Сообщение iam »

savmi писал(а):
25 фев 2021, 13:18
Тюнер працював справно місяць, показували всі 32 канали. Потім перегорів блок живлення - купив інший.
Перевірте, чи справді антена спрямована на передавач. Якщо використовуєте два тюнери одночасно на різних телевізорах, то поміняйте тюнери місцями - сигнал після розгалудження має різний рівень. Інший блок живлення точно такий самий, який був ? Тюнер повернути все по гарантії не можна ?
Последний раз редактировалось iam 26 фев 2021, 02:21, всего редактировалось 1 раз.



iam
Т2 Форумчанин
Т2 Форумчанин
Сообщения: 389
Зарегистрирован: 20 апр 2018, 00:12
Благодарил (а): 1 раз
Поблагодарили: 43 раза

Re: НЕТ СИГНАЛА ИЛИ НЕ ВСЕ КАНАЛЫ ПОКАЗЫВАЮТ

Сообщение iam »

Дмитро Дрок писал(а):
25 фев 2021, 22:27
Так я же и пишу: нахожусь город Борисполь. Прием из Киева. Ничего не ломалось, ничего не менял, не крутил не трогал. Потому и спрашиваю, может у кого еще начал пропадать сигнал?
Есть абсолютная уверенность, что c антенной ничего не случилось и она смотрит точно на передатчик ?



savmi
Сообщения: 5
Зарегистрирован: 25 фев 2021, 11:17

Re: НЕТ СИГНАЛА ИЛИ НЕ ВСЕ КАНАЛЫ ПОКАЗЫВАЮТ

Сообщение savmi »

iam писал(а):
26 фев 2021, 02:05
savmi писал(а):
25 фев 2021, 13:18
Тюнер працював справно місяць, показували всі 32 канали. Потім перегорів блок живлення - купив інший.
Перевірте, чи справді антена спрямована на передавач. Якщо використовуєте два тюнери одночасно на різних телевізорах, то поміняйте тюнери місцями - сигнал після розгалудження має різний рівень. Інший блок живлення точно такий самий, який був ? Тюнер повернути все по гарантії не можна ?
Блок живлення на 2А, рідний був на 1,5А. Так, від одної антени працює 2 телевізори - стоїть розгалужувач. Тюнери поміняв місцями: інший однаково ловить усі канали, а Romsat на іншому телевізорі теж зловив усі канали, причому останні 8, з 25 по 32, "задвоїв": з кожної пари один канал показує норм, інший "глючно". Але вже на першому телевізорі даний тюнер останні 8 каналів не відображає, але в списку вони є. При автопошуку знаходить 24 канали: вже не 16, але й не 32. Чим далі, тим цікавіше.
Тюнер на ґарантії. Але чекати доведеться до 2-х тижнів на з'ясування проблеми. Телевізор живиться мама - тож, це не варіант.



iam
Т2 Форумчанин
Т2 Форумчанин
Сообщения: 389
Зарегистрирован: 20 апр 2018, 00:12
Благодарил (а): 1 раз
Поблагодарили: 43 раза

Re: НЕТ СИГНАЛА ИЛИ НЕ ВСЕ КАНАЛЫ ПОКАЗЫВАЮТ

Сообщение iam »

Проблема може бути і в антені, і в контактах кабелю зниження. Оскільки Ромсат ловить на іншому кабелі усі канали, залиште його там, тільки спочатку витріть з пам'яті всі канали і перескануйте. Рівень сигналу з антени залежить від частоти каналу. Тому тюнер приймає лише канали з достатнім рівнем. Ви вже впевнилися у різній чутливості тюнерів.



savmi
Сообщения: 5
Зарегистрирован: 25 фев 2021, 11:17

Re: НЕТ СИГНАЛА ИЛИ НЕ ВСЕ КАНАЛЫ ПОКАЗЫВАЮТ

Сообщение savmi »

iam писал(а):
26 фев 2021, 13:30
Проблема може бути і в антені, і в контактах кабелю зниження. Оскільки Ромсат ловить на іншому кабелі усі канали, залиште його там, тільки спочатку витріть з пам'яті всі канали і перескануйте. Рівень сигналу з антени залежить від частоти каналу. Тому тюнер приймає лише канали з достатнім рівнем. Ви вже впевнилися у різній чутливості тюнерів.
Дякую за допомогу.



Аватара пользователя
Sefirot
Герой Форума Т2
Герой Форума Т2
Сообщения: 1418
Зарегистрирован: 28 июл 2014, 12:32
Благодарил (а): 11 раз
Поблагодарили: 31 раз

Re: НЕТ СИГНАЛА ИЛИ НЕ ВСЕ КАНАЛЫ ПОКАЗЫВАЮТ

Сообщение Sefirot »

Як варіант, проблема тут може бути в дешевому блоці живлення, котрий сам є джерелом завад.
На кабелі, де сигнал сильний, ці завади нівелюються, а слабший вони заглушують самі, тому й не показує один мультиплекс.
Тут потрібно дивитися на показники якості на ресивері.
Щоб перевірити, варто ввімкнути блок з ресивером разом з радіоприймачем в один розгалужувач. Якщо блок випромінює завади, то ці шуми з'являться на радіо.
Як варіант вирішення, на кабель блоку можна одягнути феритове кільце. У мене кабель блоку живлення ресивера промотаний через два феритові кільця. Телефон спокійно заряджається з розетки разом з ресивером, в той час, коли радіо слухати неможливо, якщо поряд ввімкнута ця сама зарядка.
Це так, ділюся своїми спостереженнями, з іншим обладнанням може бути по-іншому.



Аватара пользователя
Sefirot
Герой Форума Т2
Герой Форума Т2
Сообщения: 1418
Зарегистрирован: 28 июл 2014, 12:32
Благодарил (а): 11 раз
Поблагодарили: 31 раз

Re: НЕТ СИГНАЛА ИЛИ НЕ ВСЕ КАНАЛЫ ПОКАЗЫВАЮТ

Сообщение Sefirot »

plyrvt писал(а):
04 фев 2019, 11:44
але я впевнений, що рефармінг частот і вивільнення LTE-700 це питання часу (найближчого часу).
Не сьогодні завтра канал з 770 МГц може перескочити на 470 МГц.
Минуло уже більше двох років, "а віз і нині там" :(
Це до того, що в основному проблеми з непоказуванням частини каналів стосуються саме частот 700+



Rododendron
Сообщения: 1
Зарегистрирован: 14 май 2021, 18:57

Re: НЕТ СИГНАЛА ИЛИ НЕ ВСЕ КАНАЛЫ ПОКАЗЫВАЮТ

Сообщение Rododendron »

Доброго дня. Можлиов хтось знає в чому проблема тюнера World Vision T56.
Пропрацював десь кілька місяців. Тепер показує лише головне меню, при спробі сканування каналів, на мить з'являється вікно сканування, потім збереження і все, знову головний екран.
Перепрошивка (як з флешки так і программатором), скидання до заводських - нічого не лікує.
Блочок живлення нормальний, підключав також до лабораторного блока, споживання десь 1,14А.
Є конденсатор на вході, провіряв, міняв, нічого не міняється.
Там де мікросхема тюнера mxl 608, випаював смд конденсатор до 10 ноги (знімає Reset) - нічого не допомогло.
Випаяв навіть табло, теж не допомогло.
Ще лишилося лише резонатор поміняти, але щось мало віриться, що допоможе.
Маєте якісь ідеї, що ще в цьому тюнері можна провірити?
Антена 100% робоча, інший тюнер працює на місці старого.



iam
Т2 Форумчанин
Т2 Форумчанин
Сообщения: 389
Зарегистрирован: 20 апр 2018, 00:12
Благодарил (а): 1 раз
Поблагодарили: 43 раза

Re: НЕТ СИГНАЛА ИЛИ НЕ ВСЕ КАНАЛЫ ПОКАЗЫВАЮТ

Сообщение iam »

Rododendron писал(а):
14 май 2021, 19:16
Ще лишилося лише резонатор поміняти.
А процесор? Шукайте відповіді деінде, але не на цьому форумі. Навряд чи тут є хтось, що займається компонентним ремонтом тюнерів...



Ответить

Вернуться в «Вопросы-Ответы»