Ми перейшли з форуму до телеграм групи
Якщо ви маєте питання, заходьте до нас.
Натисни на посилання нижче:
НЕТ СИГНАЛА ИЛИ НЕ ВСЕ КАНАЛЫ ПОКАЗЫВАЮТ
-
Re: НЕТ СИГНАЛА ИЛИ НЕ ВСЕ КАНАЛЫ ПОКАЗЫВАЮТ
Добрый день. Прошу помочь с такой проблемой, устанавливал клиенту Т2 в конце года. Антенну брал Eurosky с симметризатором, новый приёмник, кабель FinMark 660 или 690 уже был проложен у клиента. Его дом находится в расстоянии от вышки 10-15 км, видимость есть, но местоположение такое, что антенна еще ловит одну из ровенских вышек. Просканировал каналы, сигнал отличный, но через 2-3 секунды сыпет картинку, скачет параметр BER. Что только не делал, заменил F коннекторы, там где перегнулся кабель - обрезал и дал соединитель, в общем перебрал всё, а проблема осталась. Решил направить антенну исключительно на свою вышку (своей области), просканировал только эти частоты и вроде бы заработало нормально, но вчера клиент позвонил и сказал, что проблема практически с моего отъезда продолжилась и присутствует до сих пор. Подскажите, где копать и что делать. Переставил этих антенн не мало, но с такой проблемой сталкиваюсь в первый раз, ну окей нет сигнала, но тут то сигнал есть и хороший, но почему сыпет картинку не пойму.
- Sefirot
- Герой Форума Т2
- Дякував (ла): 11 разів
- Подякували: 32 рази
Може бути, що проблема в прошивці. Колись у знайомого на телевізорі LG так сипалась картинка при високих показниках сигналу. Перепрошив новою версією із офіційного сайту - все запрацювало.
-
Прошили що, телевізор? Тут приставка, теж схиляюсь до варіанта, що причина в ній, але якщо ні, то цікаво, де далі копати.

-
- Смотрю Т2
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 52 рази
Треба орієнтуватись не на силу сигналу, в першу чергу, а на якість. Будь яка сильна перешкода, яку прийме антена, дасть 100% сили, а картинки не буде... По мапах Google знайдіть усі передавачі, приймання сигналів яких можливе в місці розташування приймача. Виберіть орієнтири на місцевості, через які проходять лініі на мапі, що з'єднують передавачі з приймачем, і по них направте антену, уникаючи багатопроменевого приймання з декількох напрямків.gerrard777 писав: ↑15 січня 2021, 09:30 Просканировал каналы, сигнал отличный, но через 2-3 секунды сыпет картинку, скачет параметр BER. но тут то сигнал есть и хороший, но почему сыпет картинку не пойму.
- Sefirot
- Герой Форума Т2
- Дякував (ла): 11 разів
- Подякували: 32 рази
-
- Герой Форума Т2
- Дякував (ла): 2 рази
- Подякували: 6 разів
сигнал BER это сигнал ошибки.а что говорят мощность и качество при этом?gerrard777 писав: ↑15 січня 2021, 09:30 ....Просканировал каналы, сигнал отличный, но через 2-3 секунды сыпет картинку, скачет параметр BER. ...
контрольный тюнер надо иметь установщику антен,заранее настроенный.gerrard777 писав: ↑15 січня 2021, 12:49 ....Тут приставка, теж схиляюсь до варіанта, що причина в ній....

- Таня Илларионова
Всем привет. Нужна помощь.. последнее время у родителей плохо показывал телевизор, решила купить им приемник (Astro). Подключила, тюнер нашел только 8 каналов, с 17 по 24 (есть 2+2, остальные не помню). Очень хотелось бы чтобы показывало 1+1 и Интер. Дом двухэтажный, антенна польская с усилителем установлена на 2 этаже как бы на чердаке (сверху шифер). Живут в г. Кременная (луганская обл.), ближайшая вышка в Лисичанске. Показывают карты 18 км, но мне кажется больше должно быть.. Антенне лет 15, если не больше, и к ней подключено 2 телевизора. Те 8 каналов что нашел тюнер показывает в очень хорошем качестве, сигнал не пропадает и т.д. Поскольку кабели от телевизоров идут по разные стороны дома перемещать антенну не особо получается. В общем, на ваш взгляд, проблема в антенне скорее всего, или возможно, что для настройки определенных каналов может быть в ручную нужно частоты вбивать для поиска?
Спасибо за советы

Спасибо за советы
-
- Смотрю Т2
Если раньше показывал хорошо, то , возможно, что-то случилось с конструкцией антенны или с кабелями снижения.
Перемещать проблематично, но вращать для более точного направления на передатчик получится ? Попробуйте поменять местами кабеля снижения на разветвителе.Таня Илларионова писав: ↑31 січня 2021, 00:33 Поскольку кабели от телевизоров идут по разные стороны дома перемещать антенну не особо получается.
- Robert ###
Доброго дня така проблема показувало лише пару каналі а не 32 вже більше як місяць а тепер вобще лише в ночі показує а в день відсутній сигнал зробив пошук нічого незнайло вобще 0 каналів в чому проблема?
-
- Смотрю Т2
В кожному випадку свої проблеми, які залежать від моделі антени, місцезнаходження телевізора і щогли передавача і т.д., і т.п. Тут нема ясновидців, щоб все це дізнатися без вашої участі... Надайте повну інформацію.
Вітаю форумчан. У мене питання до тюнера TRIMAX TR 2012 HD PVR. А може і не тільки до нього.
Одразу після придбання він працював добре. Прошивка 1.011. Коли саме змінилась прошивка, я не знаю. Не я ним користувався. Але каналів стало мало, показують паскудно і то лише пізно ввечері чи вночі.
Антена польська на висоті 9...10 метрів. Зробив їй "ремонт". Замінив кабель, підсилювач, довгі вусики вкоротив до рівня інших, підігнув для кращого контакту. Результат не змінився.
Є у мене своєрідний маяк. Це 35-й дециметровий аналоговий канал УНІАН. Він єдиний зберігся між цифрових мультиплексів. Показує хоч не ідеально, але стабільно і без перешкод вдень і ввечері. Без цифрового тюнера. Це значить, що з антеною все добре. А цифрові канали по шкалі тюнера "Рівень" хоч і мають стабільні значення, по шкалі "Якість" мають стрибки від нуля до чималих значень з періодичністю від 6 до 9 секунд. Як це виправити, я не знаю.
Це не єдина проблема. У тюнері є антенний вихід. Я з'єдную його з гніздом телевізора, щоб перевірити канал УНІАН. Тільки от сигнал проходить на телевізор лише при увімкненому тюнері. В режимі очікування сигналу нема. По моєму повинно бути навпаки.
При увімкненні вилки в розетку тюнер одразу починає переходити в робочий режим, а не в режим очікування. Здається і це неправильно. Бо в селах часто вимикають електрику і потім вмикають без попередження. Тюнер без нагляду буде постійно увімкнений.
І ще дещо. Через деякий час від початку роботи порушується синхронізація, кадри стрибають, картинка перекошується і ніякими змінами режиму роботи це не виправляється. Режим виходу, роздільна здатність, формат - перепробував все. Якщо на якісь секунди кадри зупиняються, то колір дуже поганий, якість низька, хоча звук є. Це на виході SCART, який мені потрібен. Міняв кабель - нічого. Пробував на HDMI - там нормально.
На каналі УНІАН такого не буває.
Хтось може підказати щось корисне?
Одразу після придбання він працював добре. Прошивка 1.011. Коли саме змінилась прошивка, я не знаю. Не я ним користувався. Але каналів стало мало, показують паскудно і то лише пізно ввечері чи вночі.
Антена польська на висоті 9...10 метрів. Зробив їй "ремонт". Замінив кабель, підсилювач, довгі вусики вкоротив до рівня інших, підігнув для кращого контакту. Результат не змінився.
Є у мене своєрідний маяк. Це 35-й дециметровий аналоговий канал УНІАН. Він єдиний зберігся між цифрових мультиплексів. Показує хоч не ідеально, але стабільно і без перешкод вдень і ввечері. Без цифрового тюнера. Це значить, що з антеною все добре. А цифрові канали по шкалі тюнера "Рівень" хоч і мають стабільні значення, по шкалі "Якість" мають стрибки від нуля до чималих значень з періодичністю від 6 до 9 секунд. Як це виправити, я не знаю.
Це не єдина проблема. У тюнері є антенний вихід. Я з'єдную його з гніздом телевізора, щоб перевірити канал УНІАН. Тільки от сигнал проходить на телевізор лише при увімкненому тюнері. В режимі очікування сигналу нема. По моєму повинно бути навпаки.
При увімкненні вилки в розетку тюнер одразу починає переходити в робочий режим, а не в режим очікування. Здається і це неправильно. Бо в селах часто вимикають електрику і потім вмикають без попередження. Тюнер без нагляду буде постійно увімкнений.
І ще дещо. Через деякий час від початку роботи порушується синхронізація, кадри стрибають, картинка перекошується і ніякими змінами режиму роботи це не виправляється. Режим виходу, роздільна здатність, формат - перепробував все. Якщо на якісь секунди кадри зупиняються, то колір дуже поганий, якість низька, хоча звук є. Це на виході SCART, який мені потрібен. Міняв кабель - нічого. Пробував на HDMI - там нормально.
На каналі УНІАН такого не буває.
Хтось може підказати щось корисне?
-
- Смотрю Т2
Шляхи проходження сигналу по схемах телевізора різні при прийманні з антенного входу і зі scart.
В першу чергу слід зробити капітальний ремонт телевізору - пропаяти мікротріщини на платах і замінити електролітичні конденсатори, що втратили емність через старіння.
Спробуйте повернути антену в положення більш точного напрямку на передавач аналогового 35 каналу. Для цього спочатку поверніть антену в положення повного зникнення сигналу, а потім в зворотньому напрямку на 90 градусів.
Для цифрових каналів пріоритетно слід орієнтуватися на якість сигналу, а не рівень. Перешкоди з мережі живлення або з ефіру можуть дати рівень сигналу до 100 відсотків, але при цьому, ясна річ, не буде потрібного зображення на екрані телевізора.
В першу чергу слід зробити капітальний ремонт телевізору - пропаяти мікротріщини на платах і замінити електролітичні конденсатори, що втратили емність через старіння.
Спробуйте повернути антену в положення більш точного напрямку на передавач аналогового 35 каналу. Для цього спочатку поверніть антену в положення повного зникнення сигналу, а потім в зворотньому напрямку на 90 градусів.
Для цифрових каналів пріоритетно слід орієнтуватися на якість сигналу, а не рівень. Перешкоди з мережі живлення або з ефіру можуть дати рівень сигналу до 100 відсотків, але при цьому, ясна річ, не буде потрібного зображення на екрані телевізора.
-
- Герой Форума Т2
- Дякував (ла): 2 рази
- Подякували: 6 разів
Якщо якість сигналу падає до 0 то на єкрані будуть зависання та всякі артефакти.якщо вашому тюнеру років 10,а блоку живлення також-то в ньму потрібно замінити єлектролітичний конденатор,або спробуйте інший блок живлення.можна подати живлення на антену і з тюнера.там в налаштуваннях є така опція.magellan писав: ↑03 лютого 2021, 21:22 Вітаю форумчан. У мене питання до тюнера TRIMAX TR 2012 HD PVR........ А цифрові канали по шкалі тюнера "Рівень" хоч і мають стабільні значення, по шкалі "Якість" мають стрибки від нуля до чималих значень з періодичністю від 6 до 9 секунд. Як це виправити, я не знаю......Це не єдина проблема. У тюнері є антенний вихід. Я з'єдную його з гніздом телевізора, щоб перевірити канал УНІАН. Тільки от сигнал проходить на телевізор лише при увімкненому тюнері. В режимі очікування сигналу нема. По моєму повинно бути навпаки.
але найкращий варіант-замінити підсилювач на пасивну плату узгодження ,блок живлення зняти,на кабаль установити простий антенний штекер(тут на форумі все є навіть з фото,тема про польську антену)

тюнер працює правильно-тільки якщо вкл передає вч сигнал далі,прошивка тут ні причому
Ми перейшли з форуму до телеграм групи
Якщо ви маєте питання, заходьте до нас.
Натисни на посилання нижче: