Сила сигналу по Миргороду така, що навіть без тої 5-поверхівки сигнал не має великого запасу потужності. Як я вже писав - при зменшенні висоту підвісу антени з 5 до 3 метрів, сигнал йде в тінь. Це якщо нема перешкод (будників дерев).lexxxer писав:я знаходжусь у самому центрі міста на 3-ому поверсі із доволі щільною забудовою навколо оточують пяти і девятиповерхівки, у напрямку на ретранслятор, перекриває ще одна пятиповерхівка
Будинки ж можуть вносити затухання в тисячі разів (на 40 і більше децибел), навіть в тих населених пунктах де сигнал дуже сильний такий будинок буде закривати сигнал і його можна приймати лише відбитий (з іншого напрямку, відбитий від іншого будинку, стовпа, рельєфу).
сила показник неважливий. Для роботи декодера потрібне співвідношення сигнал/шум (SNR, signal to noise) не менше 10 дБ на стадії демодулятора. Це межа зриву картинки (різні тюнери оцінюють такий SNR десь на 30% по шкалі якості). Для стабільної круглорічної роботи бажано проектувати антену так, щоб якість була 80% (щоб був запас по SNR на погіршення погодних умов, старіння кабеля, антени тощо).lexxxer писав:, антену пробував у кімнаті у різних напрямках і з вікна витягував(думав як знайду правильне положення закріпить біля вікна), дивує те, що сила сигналу постійно 90-100, якість при різних варіантах відхилення знайшов 20-30% максимум 40%, але чомусь ці показники не тримаються
Не можутьlexxxer писав:А ще, я думаю, чи не може впливати на такі показники сигналу те, що і на тій пятиповерхівці, що закриває, і на моєму будинку розміщено обладнання місцевої кабельної мережі,
такlexxxer писав:чи треба пробувати налаштовувати антену на даху?