Скачайте в гуглі програму формату djvu. по нашому (дежавю) тоді все й прочитаєте.Буревестник писав:Уважаемый Sefirot Не могу открыть содержимое скачанное по Вашей ссылке:. Подскажите пожалуйста, какой программой открыть чтобы прочесть или увидеть...
Ми перейшли з форуму до телеграм групи
Якщо ви маєте питання, заходьте до нас.
Натисни на посилання нижче:
Самодельная ДМВ антенна
-
- Уважаемый форумчанин
- Подякували: 1 раз
Re: Самодельная ДМВ антенна
- Sefirot
- Герой Форума Т2
- Дякував (ла): 11 разів
- Подякували: 32 рази
Якщо блок живлення більш-менш якісний, то там і в холостому ходу рівно 12 V. Я міряв старі польські блоки, то там все точно, а на нових китайських є й по 16 V. Може в цьому великої біди й нема, але хотілося б, щоб було так як треба.anatolli1966 писав:Якщо заміряти напругу БЖ без навантаження, то вольтметр покаже 14 - 15 вольт. При під*єднанні БЖ напруга просідає до нормальних 12 вольт.
Я якось задав питання в технічну підтримку одного виробника, чому на коробці пише 12 V, а тестер без навантаження показує 16 з копійками V. Ні про яке навантаження у відповіді мені ніхто нічого не говорив. Сказали коротко і ясно - так не повинно бути, це брак!
-
- Уважаемый форумчанин
- Подякували: 1 раз
Якого б виробника БЖ не був, по любому просідання напруги буде, може в деяких і не значне, но буде + також треба враховувати довжину кабеля в якому є суттєві втрати напруги. Якщо зробити БЖ 12V і хотя би 5А тоді просідання напруги не буде взагалі.Sefirot писав:Якщо блок живлення більш-менш якісний, то там і в холостому ходу рівно 12 V. Я міряв старі польські блоки, то там все точно, а на нових китайських є й по 16 V. Може в цьому великої біди й нема, але хотілося б, щоб було так як треба.anatolli1966 писав:Якщо заміряти напругу БЖ без навантаження, то вольтметр покаже 14 - 15 вольт. При під*єднанні БЖ напруга просідає до нормальних 12 вольт.
Я якось задав питання в технічну підтримку одного виробника, чому на коробці пише 12 V, а тестер без навантаження показує 16 з копійками V. Ні про яке навантаження у відповіді мені ніхто нічого не говорив. Сказали коротко і ясно - так не повинно бути, це брак!
Востаннє редагувалось 26 січня 2015, 18:55 користувачем anatolli1966, всього редагувалось 1 раз.
-
- Новичок
Програму скачав, з книгою коротко ознайомився, дякую. Щоб не плодити пости, прошу роз’яснити хто знає такі нюанси: Кожен мультиплекс іде на іншому каналі, канали відповідно мають різні частоти, а як щодо довжини хвилі? Вони то децимитрові, але різні для кожного каналу, чи однакові. Якщо однакові то U-коліно буде універсальним і ефективним, якщо ж різні, то чітко настроїти антену можна буде лише на певний канал, чи я щось не розумію...Скачайте в гуглі програму формату djvu.
Не забивайте себе слишком голову,делайте по моей схеме и теории,но судя из ваших расстояний и высот вам не усилитель нужен а плата согласования,у меня около 30 км до Харькова сигнал изумительный,без усилителя в антенне,просто зелёненькая платка с колечком Семитризатор.
-
- Новичок
Благодарю! Платку о которой Вы пишете, я в интернете видел, но в продаже нет, поспрашиваю. Завтра хочу переделать антенну по Вашим рекомендациям. О результатах обязательно поведаю. Отпишитесь пожалуйста ещё по длине петлевого вибратора из этого поста:Не забивайте себе слишком голову,делайте по моей схеме и теории,но судя из ваших расстояний и высот вам не усилитель нужен а плата согласования,у меня около 30 км до Харькова сигнал изумительный,без усилителя в антенне,просто зелёненькая платка с колечком Семитризатор.
За ответы заранее благодарю всех. Вы здорово мне помогли. С уважением...А як по розмірах, є 262 мм - потрібно 235 мм. Вкорочувати, чи залишити такий як є, як вважаєте? І мій "пузатіший", десь близько 75 мм, а на цій антені намальовано - 56 мм.? Наскільки критично, якщо залишиш його без змін?
- Sefirot
- Герой Форума Т2
Симетризатор найкраще ставити ось такий.
Якщо маєте зіпсований підсилювач, то його можна перобити на симетризатора. Потрібно акуратно паяльником або ножем зняти з підсилювача всі радіодеталі (окрім ферритового кільця) та припаяти перемичку між виходом трансформатора (входом підсилювача) і контактом роз’єму підключення центральної жили кабеля.
Якщо не маєте, де купити симетризатора і з чого його зробити, можна застосувати антенну петлю.
Ось тут вказані розміри петель по групах каналів. Вибираєте по резонансу активного вібратора або можна спробувати по частоті найслабшого мультиплексу.
Ось тут вказані розміри петель по групах каналів. Вибираєте по резонансу активного вібратора або можна спробувати по частоті найслабшого мультиплексу.
- Sefirot
- Герой Форума Т2
При виготовленні антени варто дотримуватись розмірів усіх елементів.Буревестник писав:Отпишитесь пожалуйста ещё по длине петлевого вибратора из этого поста:За ответы заранее благодарю всех. Вы здорово мне помогли. С уважением...А як по розмірах, є 262 мм - потрібно 235 мм. Вкорочувати, чи залишити такий як є, як вважаєте? І мій "пузатіший", десь близько 75 мм, а на цій антені намальовано - 56 мм.? Наскільки критично, якщо залишиш його без змін?
Головне робити все точно і акуратно.
А на вашій старій антені повинна бути коробка з узгоджуючою котушкою - вона і є симетризатором. Але на феритовому кільці - краще.
Рефлектор можете залишити такий як є. А якщо він відсутній, то можете зробити так, як рекомендував вам gelo11.
Востаннє редагувалось 24 січня 2015, 21:57 користувачем Sefirot, всього редагувалось 1 раз.
-
- Новичок
Спасибо за ответ и фото. Найду нерабочую плату и сделаю сам, если не куплю новый Семитризатор. Относительно U-колена, как я и предполагал, мои МХ - ы разбросаны по всем частотным группам кроме 21-26 каналов, так что согласовать будет проблематичнее. Да, в принципе можно ставить и усилительную плату, она ведь всё равно есть и думаю хуже от этого не будет, если только в грозу не сгорит, а пробъёт, тогда ещё один Семитризатор получится...
По петлевому вибратору,можно и подогнать там ниче сложного.Я пробовал разные размеры и не трогал и делал 210 скажу честно разницы особо не заметил ,у тещи на фото видели, стоит по моему 245мм и высота его 55-60мм и ловит,алюминий гнется легко думаю проще подогнать под размер из схемы,что бы мы увидели эффект работы антенны,ещё не пожалейте 50гр.и купите кусок хорошего кабеля сразу,почитать можно вот тут http://forum-t2.com/viewforum.php?f=118,на счёт петли из кабеля ит.д. ничё не скажу ,а вот из старой платы спаять логично,я так понял она у вас где-то лежит возможно.
- Sefirot
- Герой Форума Т2
В том то и дело, что в некоторых условиях с усилителем может быть намного хужеБуревестник писав:Да, в принципе можно ставить и усилительную плату, она ведь всё равно есть и думаю хуже от этого не будет, если только в грозу не сгорит, а пробъёт, тогда ещё один Семитризатор получится...

-
- Новичок
Рефлектор там слабенький, сделаю как рекомендовл gelo11. За кабель который у меня есть я платил в Киеве тогда около 1 доллара за метр, если не ошибаюсь. Марку не помню, но медная оплётка очень густо экранирует кабель и блестящая, так же как и центральная жила. П/вибратор переделаю по данным размерам, по максимуму сохранив его форму. Директора закреплю новыми болтиками, добавив 2 или 3, на всю длину трубы от предыдущей антенны и буду пробовать. Если удасться то сфотографирую и выложу сюда. Всем большое спасибо...Рефлектор можете залишити такий як є.
Довжину петлі міряй тільки по незачищеній від екрану довжині кабеля. І з'єднання петлі, кабелю і антени помісти в коробочку і загерметизуй. Не буде відпадать нічого, і вода в кабель не затече.
Да он уже решил ...поставить или семитризатор или усилитель,я когда тов детстве с петлёй мудрил.....без бутылки хрен разберёшься если не сильно понимаешь,ведь есть уже готовые решения и стоют грубо сказать 10-15гр,в наши дни это уже копейки для хорошего приёма .
Ми перейшли з форуму до телеграм групи
Якщо ви маєте питання, заходьте до нас.
Натисни на посилання нижче: