Ми перейшли з форуму до телеграм групи
Якщо ви маєте питання, заходьте до нас.

Натисни на посилання нижче:

Телеграм канал Форум Т2 

Телеграм група Форум Т2 

Самодельная ДМВ антенна

Як зробити антену ДМВ своїми руками
для прийому цифрового сигналу Т2.
Прохожий
Профессионал
Профессионал
Подякували: 2 рази

Re: Самодельная ДМВ антенна

Повідомлення Прохожий »

Я прошивал товарищу Томсон этой прошивкой и этих двух каналов нет,вторая пачка все 10,
Я не совсем понял.
Вы хотели сказать что перепрошивка на последнюю версию поможет? Появятся недостающие каналы ?

gelo11
Герой Форума Т2
Герой Форума Т2

Повідомлення gelo11 »

НЕТ НЕ появились и вряд ли появятся,из российского первого МХ их только и НЕТ, там дело не в прошивке а самих этих тюнерах 8502 и 702 (одно и тоже только названия разные и оба сняты с производства)

ТАА
Завсегдатай
Завсегдатай

Повідомлення ТАА »

gelo11 писав:НЕТ НЕ появились и вряд ли появятся,из российского первого МХ их только и НЕТ, там дело не в прошивке а самих этих тюнерах 8502 и 702 (одно и тоже только названия разные и оба сняты с производства)
Дело именно в прошивке.Поддержка Multi PLP реализуется на программном уровне.Реализовано это или нет в той или иной версии, зависит от желания разработчиков.
Первый мультиплекс по всей России транслируется в режиме Multi PLP, т.е.с разделением, в данном случае, на два пакета.Второй мульт идёт одним пакетом,потому и принимается без проблем на любых приставках.
P.S.:если ни в одной версии этой поддержки нет,то придётся менять приставку.

Sefirot
Герой Форума Т2
Герой Форума Т2
Дякував (ла): 11 разів
Подякували: 32 рази

Повідомлення Sefirot »

У цій гілці форуму дуже часто згадується зигзагоподібна антена.
Одна з таких схем представлена у її заголовку:
Усім бажаючим виготовити антену саме за цими розмірами, рекомендую прочитати ось цю статтю:
http://radio.alexman.info/?p=88

Щодо утановки "польських" підсилювачів на антену Харченко.
Це варіант - лише для 75-Омних антен:

Якщо маєте намір виготовити таку антену і використовувати на ній пластинчастий підсилювач, тоді краще розраховувати її відразу на вхідний опір 300 Ом. Це значно покращить ефективність самої антени та матиме хороше узгодження з підсилювачем без будь-яких переробок.

Якщо маєте намір вести прийом в широкому діапазоні частот, тоді така антена повинна мати паралельні включення (виготовлятися з кількох рядів провідників):
Для всіх, хто хоче виготовити антену Харченко і отримати хороший результат, рекомендую спочатку прочитити ось ці статті:
http://radiosite.euro.ru/antenna/efzigant.html
http://qrx.narod.ru/anten/ant_z.htm

ut9ee
Профессионал
Профессионал
Подякували: 5 разів

Повідомлення ut9ee »

Зробив я таких антен десятка півтора. Хорошо працюють. кабель підключати прямо до полотна антени. А переходити на 300 Ом, а потімм знову на 75 не потрібно . Для чого гасити сигнал. Хто хоче поставити пдсилювач, то ставити підсилювач 75/75 Ом. Можна на антену прямо ставити, а легше разрізати кабель десь через 08-1 метра від антени, і коли підсилювач під F-коннектор, то накрутити в розрив кабеля його. За рефлектор з цільного матеріалу не згоден, він буде парусити, коли на чотири ромби зробити антену. Краще поставити решітку, тільки відстань між проволоками щоб була не більше 005 довжини робочої хвилі. А чого сторона ромба 21 см не знаю, не підпадає ні під які розрахунки. Працює антена відмінно з такими розмірами на 21-40 кнл, вище не пробував.

Прохожий
Профессионал
Профессионал

Повідомлення Прохожий »

А чого сторона ромба 21 см не знаю, не підпадає ні під які розрахунки
я знаю :)
эта конструкция была добросовестно слизана с одной из статей в журнале "Радио" много лет назат, даже не помню какого года, то есть очень давно.
Стояла на крыше все эти годы принимала ДМВ ТВ , и лишь в прошлом (или позапрошлом) году была заменена на новую и уже пересчитанную для нужного диапазона частот.
А публиковал я ее здесь, просто по старой памяти, как пример зигзагообразной антенны , и (если мне не изменяет память) писал что нужно пересчитать на необходимый канал.
Возможно просто позже писал - не в первом же посте.
Вот как то так :)

ut9ee
Профессионал
Профессионал

Повідомлення ut9ee »

Прохожий писав:

эта конструкция была добросовестно слизана с одной из статей в журнале "Радио" много лет назат, даже не помню какого года, то есть очень давно.
А публиковал я ее здесь, просто по старой памяти, как пример зигзагообразной антенны , и (если мне не изменяет память) писал что нужно пересчитать на необходимый канал.
Возможно просто позже писал - не в первом же посте.
Вот как то так :)
Я не помню откуда статья, у меня в тетради срисована она была, а потом и ты выложил. Я думаю если схема антенны давняя, то она была на 21-40 каналы, тогда выше не было. Интересно с этими размерами может кто пробовал на более высоких частотах как работает, отпишитесь. Сережа а у тебя она какие каналы принимает, и с какого расстояния? Пришлось мне на аналоге настраивать антенну на 60-е каналы на советский кабель, затухания большие на этих частотах. Если цифру кто смотрит на верхних каналах, то советский кабель не идет, чтобы не мучились. А советская антенна Яга, у нас именуемая "Волновой канал", рассчитанная для 21-40 каналов, отлично работает во всем телевизионном ДМВ. отлично

Прохожий
Профессионал
Профессионал

Повідомлення Прохожий »

Я думаю если схема антенны давняя, то она была на 21-40 каналы, тогда выше не было.
Ну да, именно так.
Сережа а у тебя она какие каналы принимает, и с какого расстояния?
Да у меня ситуация никак не показательная - антенна передатчика Т2 на расстоянии 2-3 километра, и я прямо в квартире даже на кусок провда принимал, ну не стабильно конечно. А частоты 594 - 810 мегагерц.
А вот из Донецка (ну я так думаю) на 714 мегагерцах идут Российские каналы с уровнем качества примерно 40 -50 процентов шкалы даже на одинарную "Харченко",
да я тут кажется уже писал, когда синфазную решетку свою публиковал.
Но вот те каналы что на 538 мегагерцах показывали , через пару дней после моей публикации исчезли и больше я их не видел.
Возможно это было какое нибудь пробное (тестовое) включение.

ut9ee
Профессионал
Профессионал

Повідомлення ut9ee »

В данный момент в Днепре первый мультиплекс дергается. И качество и уровень на месте стоит, а пропадания секунд по 40. И не только у меня. Что-то то не ладится на передающей. Удивительно, что на форуме еще молчат. То обычно такую шумиху поднимают, как вроде кусок хлеба из рук вырвали. Ничего, пока еще стадия настройки. И на аналоге в 60-е годы не ладилось, переживем. Добра и удачи! 73!!!

Garik
Новичок
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення Garik »

Я тоже в Днепре, подтверждаю проблему, звонила дочь из Кривого рога у них тоже самое.

ut9ee
Профессионал
Профессионал

Повідомлення ut9ee »

Garik писав:Я тоже в Днепре, подтверждаю проблему, звонила дочь из Кривого рога у них тоже самое.
Сейчас дергаются все четыре мультиплекса. Работают нормально только областные каналы. Что-то с переприемами.
Уровень и качество под 100% и не дергаются. а картинка рассыпается и пишет "нет сигнала".

Sefirot
Герой Форума Т2
Герой Форума Т2

Повідомлення Sefirot »

Зигзагоподібні антени - одні з найкращих і найпростіших у виготовлені. Однак, це не означає, що до їх виготовлення можна підходити по-дилетантськи.
Мав трохи часу, почитав форум, що люди пишуть. Виходить, що багато народу робить антени за готовими, викладеними схемати, не вникаючи в суть і не звертаючи увагу, чи підходять ці готові схеми для їхніх каналів і частот. А потім виникає купа запитань, чому не працють усі мультиплекси.
Тому й хочу наголосити, щоб люди читали теорію і рахували самі, а не хочуть обтяжувати себе інформацією, то в інтернеті легко знайти онлайн-калькулятори з розрахунком 75-Омних антен, де потрібно ввести лише свою частоту.

Те, що готова схема чудово працює в одному регіоні - зовсім не означає, що буде давати хороший результам в іншому, на інших частотах, на іншій відстані від передавача з іншою потужністю.

Щодо хвильових опорів, то, говорячи по-простому, 75-Ом такі антени мають на каналах, довжина хвилі яких більш-менш збігається з периметром ромба. А на більш відмінних частотах цей опір може бути різним і значно вищим.

Якщо людина зробила антену зі стороною ромба, наприклад, 210 мм і має проблеми з прийомом високих частом, а переробити антену немає можливості, то є сенс спробувати підключити її через узгоджуючу петлю з відповідним розміром, для того, щоб узгодити її на потрібній частоті.
ut9ee писав:А переходити на 300 Ом, а потімм знову на 75 не потрібно . Для чого гасити сигнал. Хто хоче поставити пдсилювач, то ставити підсилювач 75/75 Ом. Можна на антену прямо ставити, а легше разрізати кабель десь через 08-1 метра від антени, і коли підсилювач під F-коннектор, то накрутити в розрив кабеля його.
300-Омні зигзагоподібні антени мають значно вище підсилення і кращі характеристики. Тому втрати на узгодженні будуть незначними у порівнянні зі збільшенням підсилення. Однак - це актуально для дого, хто має намір приймати сигнал на далеких відстанях або в поганих умовах. У кого хороші умови прийому, то звісно, що простіше зробити й використовувати антену на 75 Ом.

А у кого прийом іде на кусок мідного дрота, тому взагалі не варто заморочуватись антенами :) .

Просто хочу допомогти тим людям, хто має намір і бажання зробити щось сам, але не має достатньо досвіду та знань.

ut9ee
Профессионал
Профессионал

Повідомлення ut9ee »

Зрозуміло, що настроєна антена буде працювати набагато краще, але для цього потрібні дорогі прилади. Це коли займатись цим професіонально, то можна і купити. А для одного екземпляру немає сенсу їх купляти. Та і знань багато потрібно і часу, і руки з плеч. Тому й стараються в кращім випадку скопіювати, коли грошей немає щоб купити. Успіхів і доброго здоров'я!!!

Sefirot
Герой Форума Т2
Герой Форума Т2

Повідомлення Sefirot »

Тут справа не завжди у грошах. Є люди, які купують матеріал, щоб з нього самому зробити антену. Річ у тім, що на сьогодні у продажу достатньо неефективних антен, розміри яких або взяті зі стелі, або підібрані так, щоб мати привабливий, естетичний вигляд. Навіть спеціаліст не завжди може здогадатися, що це продається китайський муляж. А все це через відсутність системи контролю якості.

Для того, щоб виготовити ефективну антену для себе, а не для тиражування, зовсім не обов’язково мати та використовувати спеціальні дорогі прибори. Є формули для точних розрахунків та графіки залежностей, побудовані на основі практичних досліджень, на які потрібно зважати та використовувати, якщо людина надумала самостійно робити антену. А якщо робити що-небудь на випадок, а от щось получиться, то :( ...
Колись, хто не хотів морочити голову зі схемами антен просто вішали 2 обручі від старих велосипедних коліс, а хто й цілі колеса і щось якось показувало.
Але то було 20 Кіловат, сьогодні подібний номер не пройде :) .

gelo11
Герой Форума Т2
Герой Форума Т2

Повідомлення gelo11 »

А я как потребитель считаю,что цифра должна приниматься на любую ДМВ антенну(при такой густоте передатчиков),а то что у нас мусора полные рынки и магазины виновато наше правительство которое не может сделать жёсткий контроль над ввозимым товаром в Украину,так как бало побеждает добро ,вот и везут Хлам тот который больше ни кому не нужен,У нас в Харькове на огромных рекламных щитах весит реклама,"Скажи ні ,контробандним сигаретам,підтримай єкономіку України "(Просто неадекваты такое могут придумать,курите на здоровье,в перерывах между сто граммами :jokingly2: :lol: ) Взять спутник любая тарелка и любой тюнер и ты уже обладатель каких то каналов,да по качеству можно и повыбирать,но даже самый дешёвый вариант .....и есть стабильный результат(сам больше 2х лет смотрел,на обычный тюнер за 150гр)

Відповісти

Повернутись до “Антена своїми руками”

Ми перейшли з форуму до телеграм групи
Якщо ви маєте питання, заходьте до нас.

Натисни на посилання нижче:

Телеграм канал Форум Т2 

Телеграм група Форум Т2