Как доработать "польскую" антенну для приема цифрового ТВ

Як зробити антену ДМВ своїми руками
для прийому цифрового сигналу Т2.
Sefirot
Герой Форума Т2
Герой Форума Т2
Дякував (ла): 11 разів
Подякували: 32 рази

Re: Как доработать "польскую" антенну для приема цифрового Т

Повідомлення Sefirot »

Олег (Кривой Рог) писав:

Хоть одна из виденных вами польских антенн или та которая у вас соответствует этим критериям? Длинна директора(ов) сопоставима с длинной таковых на дмв антеннах волновой канал? Это если отбросить то что полька "рассчитана" для приема метровых волн для которых нужен болеее длинный директор(а).
Так, звичайно є такі, де директорні вібратори правильно пораховані під ДМВ. Правда, у наших людей їх дуже мало. Я не знаю, щоб такі антени продавались у нас. Ті, у кого вони є, люди самі поривозили їх десь або із заробітків, або разом з іншим товаром персонально для себе з сусідніх країн.
Також у знайомих вдома та у продажі в магазині бачив "польські антени", де усі активні вібратори уже пораховані під ДМВ.

А якщо антена не відповідає критеріям, тому я й рекомендую переробити її, тим більше для прийому цифрового ТБ. Нічого складного у цьому нема, зате зможете дати старій антені нове життя і отримати непоганий результат. Де речі, є населені пункти, де мультиплекси так розкидані по всьому діапазону, що ніякий хвильовий канал їх не візьме. Тут або логоперіодична, або модифікована польська.

ut9ee
Профессионал
Профессионал
Подякували: 5 разів

Повідомлення ut9ee »

Все нормально, спасибі за довіру. Я завжди поважаю дюдей які мають власну думку, і ніколи не ставлю себе вищеза інших. Ну буває таке що людина бачить що вона не права і вперто не хоче признати це. Оце вигляде смішно і дратує. А за переробку антени згоден, буде краще. Одне не зрозуміло, чому Білорусія так змінилась по рівню і якості, а сосідні каналі не на багато, лепесток змінитись так не міг, і тому що сосідні канали б впали по рівні. Може просто направленність антени змінив. Не розумію. Пробував кожний вібратор на канали мультиплексів різать, процентів до 10 зміни в кращу сторону. Немає часу і матеріалу вмісто веєрних вібраторів поставити квадрати на четверть хвилі. Думаю було б краще і кут елевації б зменшився. В місті з перешкодами із-за великого кута елевації якість цієї антени падає. Ну ничего будет день будет пища. Успіхів! 73!!!

ТАА
Завсегдатай
Завсегдатай

Повідомлення ТАА »

Sefirot писав: Точніше, в такому вигляді від цих штук толку дуже мало. Але якщо буди об’єктивним, то вони дещо підсилюють сигнал, хай не суттєво, але його рівень на кілька відсотків буде більшим. В іншому цілком згоден. Тільки, будь-ласка, обгрунтуєйте, чому саме "директор длиной 170 мм на расстоянии 60 мм". Я розмір і відстань рахую на найслабшу частоту.
Я просто скопировал эти размеры с польки Philips двадцатилетней давности и заметил хороший прирост качества на 55 канале из Ровеньков.На более низких частотах эффект тоже был,но слабее.

ut9ee
Профессионал
Профессионал
Подякували: 5 разів

Повідомлення ut9ee »

to TAA. Если эта полька описывается в интернете, скинь пожалуйста ссылку. Ничего конкретного не читал за польскую антенну. Интересно вникнуть.

Олег Бондаренко
Администратор
Дякував (ла): 61 раз
Подякували: 82 рази

Повідомлення Олег Бондаренко »

А лучше создать тему: Правильная антенна решетка

Якщо потрібна швидка відповід приєднуйся до нас в Телеграм канал, є чат.
Читай форум без реклами, реєструйся.
Самовільне розміщення реклами - бан та видалення всієї реклами та облікового запису.
ТАА
Завсегдатай
Завсегдатай

Повідомлення ТАА »

ut9ee писав:to TAA. Если эта полька описывается в интернете, скинь пожалуйста ссылку. Ничего конкретного не читал за польскую антенну. Интересно вникнуть.
В интернете такого не находил.У двоюродного брата,когда ремонтировал антенну,просто снял размеры.Его антенне уже около 20 лет,на коробке усилителя наклейка Philips(не выгорела благодаря надетой половине пластиковой бутылки).

Олег Бондаренко писав:А лучше создать тему: Правильная антенна решетка
Я думаю,не надо,тем про польку и так достаточно.Неудобно,когда много тем,тяжелее находить нужную информацию.Лучше наоборот,все посты касаемо полек собрать здесь,в одной теме.

Олег Бондаренко
Администратор
Дякував (ла): 61 раз
Подякували: 82 рази

Повідомлення Олег Бондаренко »

К сожалению люди не хотят читать много страниц, вот и приходится темы создавать с разными названиями...
Но боюсь тема польской антенны решетка - больная тема :)

Якщо потрібна швидка відповід приєднуйся до нас в Телеграм канал, є чат.
Читай форум без реклами, реєструйся.
Самовільне розміщення реклами - бан та видалення всієї реклами та облікового запису.
Sefirot
Герой Форума Т2
Герой Форума Т2

Повідомлення Sefirot »

ТАА писав:
Sefirot писав: Точніше, в такому вигляді від цих штук толку дуже мало. Але якщо буди об’єктивним, то вони дещо підсилюють сигнал, хай не суттєво, але його рівень на кілька відсотків буде більшим. В іншому цілком згоден. Тільки, будь-ласка, обгрунтуєйте, чому саме "директор длиной 170 мм на расстоянии 60 мм". Я розмір і відстань рахую на найслабшу частоту.
Я просто скопировал эти размеры с польки Philips двадцатилетней давности и заметил хороший прирост качества на 55 канале из Ровеньков.На более низких частотах эффект тоже был,но слабее.
Зрозуміло, дякую. Це, швидше за все, узагальнені розміри. Я суто для для 57 каналу брав довжину директорів 165, а відстань до активного 45.
Востаннє редагувалось 21 жовтня 2014, 09:22 користувачем Sefirot, всього редагувалось 2 разів.

Sefirot
Герой Форума Т2
Герой Форума Т2

Повідомлення Sefirot »

ut9ee писав:Все нормально, спасибі за довіру. Я завжди поважаю дюдей які мають власну думку, і ніколи не ставлю себе вищеза інших. Ну буває таке що людина бачить що вона не права і вперто не хоче признати це. Оце вигляде смішно і дратує. А за переробку антени згоден, буде краще. Одне не зрозуміло, чому Білорусія так змінилась по рівню і якості, а сосідні каналі не на багато, лепесток змінитись так не міг, і тому що сосідні канали б впали по рівні. Може просто направленність антени змінив. Не розумію. Пробував кожний вібратор на канали мультиплексів різать, процентів до 10 зміни в кращу сторону. Немає часу і матеріалу вмісто веєрних вібраторів поставити квадрати на четверть хвилі. Думаю було б краще і кут елевації б зменшився. В місті з перешкодами із-за великого кута елевації якість цієї антени падає. Ну ничего будет день будет пища. Успіхів! 73!!!
Направленість антени залишилась такою ж як і раніше. А пелюсток все-таки змінився. Раніше (з заводськими розмірами) на високих частотах теоретично він мав би роздвоюватися, що хоч і захоплювало обидва передавачі, але значно мало б послаблюваи прийом. Спочатку я хотів усі вібратори переробити суто в резонанс білоруського передавача, так як показники його сигналу до цього були по нолях. Але з огляду на те, що якість 3-х місцевих мультиплексів була в межах 50%, така переробка могла ще більше їх приглушити. Тоді вирішив вибрати "золоту середину", але з орієнтацією в бік високих частот. З такими розмірами обидва передавачі мали б впевнено попадати у зону пелюстка антени.
Можливо, ще свою роль зіграло те, що з вібраторів та хвилеводів зняв оксидну плівку, а усі контакти надійно стянув болтами з гайками (хоч і раніше контакт був хорошим).
Результат підтвердив, що задумка була вірною :).

alexander_k62
Профессионал
Профессионал
Дякував (ла): 15 разів
Подякували: 4 рази

Повідомлення alexander_k62 »

Sefirot писав: Можливо, ще свою роль зіграло те, що з вібраторів та хвилеводів зняв оксидну плівку, а усі контакти надійно стянув болтами з гайками (хоч і раніше контакт був хорошим).
Питання. Не зрозумів, з якого матеріалу було зроблено директори? Якщо з алюмінію, то з нього зняти оксидну плівку неможливо, наскільки це хімічно активний метал. Я, як електрик, вивчав свого часу предмет "електротехнічні матеріали". Якщо це був якийсь товстий шар окислу білого кольору, тоді згоден.

linoblack
Знающий
Знающий
Подякували: 2 рази

Повідомлення linoblack »

alexander_k62 писав:
Sefirot писав: Можливо, ще свою роль зіграло те, що з вібраторів та хвилеводів зняв оксидну плівку, а усі контакти надійно стянув болтами з гайками (хоч і раніше контакт був хорошим).
Питання. Не зрозумів, з якого матеріалу було зроблено директори? Якщо з алюмінію, то з нього зняти оксидну плівку неможливо, наскільки це хімічно активний метал. Я, як електрик, вивчав свого часу предмет "електротехнічні матеріали". Якщо це був якийсь товстий шар окислу білого кольору, тоді згоден.
ну да, алюминий мгновенно окисляется на воздухе - потому его и паять трудно обычными припоями. нужно успеть ДО образования оксидной пленки :D :D

Sefirot
Герой Форума Т2
Герой Форума Т2

Повідомлення Sefirot »

alexander_k62 писав:
Мова не про директори, а про активні вібратори. Не буду надто вникати у цей аспект. Скажу просто, алюмінієві елементи сірого кольору стали блискучими і гладенькими :) І відразу були надійно скручені болтами. Контакти в антені повинні бути дуже надійними. Це однозначно важливо!

alexander_k62
Профессионал
Профессионал

Sefirot писав:
Мова не про директори, а про активні вібратори. Не буду надто вникати у цей аспект. Скажу просто, алюмінієві елементи сірого кольору стали блискучими і гладенькими :) І відразу були надійно скручені болтами. Контакти в антені повинні бути дуже надійними. Це однозначно важливо!
Від дії атмосферних впливів з часом вібратори знову потемнішають. Від цього нікуди не дінешся. З тим, що всі дії по з"єднанню алюмінієвих частин треба робити відразу після зачистки, згоден - це аксіома. Для пайки алюмінію можу порекомендувати "Флюс для пайки алюминия" ( http://pzv.com.ua/payka/flyusy/flus_dly ... iniya.html наприклад) і потужний паяльник.

linoblack
Знающий
Знающий
Подякували: 2 рази

Повідомлення linoblack »

делал когда-то антенну из меди, то после зачистки и даже полировки покрывал ее бесцветным лаком. со временем не темнела., но конструкция получилась тяжеловатая.

alexander_k62
Профессионал
Профессионал

Медь конечно тяжелее алюминия. Лак ведь веса не добавляет. В таких экологически грязных городах, как Днепр, антенны желательно красить. И не сколько прозрачным лаком, сколько радиопрозрачным. Нужно будет поискать такой.

Відповісти

Повернутись до “Антена своїми руками”