Так, звичайно є такі, де директорні вібратори правильно пораховані під ДМВ. Правда, у наших людей їх дуже мало. Я не знаю, щоб такі антени продавались у нас. Ті, у кого вони є, люди самі поривозили їх десь або із заробітків, або разом з іншим товаром персонально для себе з сусідніх країн.Олег (Кривой Рог) писав:
Хоть одна из виденных вами польских антенн или та которая у вас соответствует этим критериям? Длинна директора(ов) сопоставима с длинной таковых на дмв антеннах волновой канал? Это если отбросить то что полька "рассчитана" для приема метровых волн для которых нужен болеее длинный директор(а).
Також у знайомих вдома та у продажі в магазині бачив "польські антени", де усі активні вібратори уже пораховані під ДМВ.
А якщо антена не відповідає критеріям, тому я й рекомендую переробити її, тим більше для прийому цифрового ТБ. Нічого складного у цьому нема, зате зможете дати старій антені нове життя і отримати непоганий результат. Де речі, є населені пункти, де мультиплекси так розкидані по всьому діапазону, що ніякий хвильовий канал їх не візьме. Тут або логоперіодична, або модифікована польська.