Глюки цифрового ресивера TRIMAX TR2012HD

gelo11
Герой Форума Т2
Герой Форума Т2

Re: Глюки цифрового ресивера TRIMAX TR2012HD

Повідомлення gelo11 »

Я примерно об этом и говорю вот бывает микротрещина в дорожке на плате ,так и происходит пока ничё не работает всё норма,как поработало чуток начинается пропадание контакта и попробуй отыщи (так как не радио-мастер ,правильно растолковать не могу,но я то понимаю ,что говорю :jokingly2: :lol: ),что если с прошивкой не поможет,то лучше отнести в СЦ особенно если ещё на гарантии, я тестю купил тюнер ,а он работал минут 10-20 и картинка просто зависала и реакции ноль(но правда это произошло в первый день),так мне просто в сервисе поставили новую плату(написали в гарантийке новый код активации и все дела) и всё работает ,без всяких глюков.

goric

Повідомлення goric »

да я все понял, но тюнер не гарантийный

ut9ee
Профессионал
Профессионал
Подякували: 5 разів

Повідомлення ut9ee »

Нужно смотреть более логично. Это может и не быть микротрещина. Как то нужно связать это все в кучу, что бы подойти к этому более проффесионально. Прежде всего исключить пропадание по причине антенного хозяйства. Более вероятно если это не антенна, то меняются питания или пропадает фильтрация, Нужно мерить питания и смотреть фильтрацию. Если нет осцилографа, то хотя бы послушать питания наушником через емкость в нормальном состоянии и при сбоях, может есть отличия. А при 30 градусах проц такого не даст, да и плату надо прилично разогреть чтобы механически пропадал контакт. Если где-то холодная пайка или лопнула дорожка то можно убдиться постукиванием по ней, ну только без фонатизма.

goric

Повідомлення goric »

фильм с флешки идет без проблем, хоть целый день, на нагрев проверял . грел феном, периодичности торможения картинки нет, простукивал плату, буду завтра пробывать прошивку 1.012, антену проверял подставлял другой единтичный тюнер, блок питания также подставлял с рабочего. Входной тюнер пропаял, возможно есть схемка этого чуда, и метода ремонта :flag_of_truce:

ut9ee
Профессионал
Профессионал
Подякували: 5 разів

Повідомлення ut9ee »

goric писав:фильм с флешки идет без проблем, хоть целый день, на нагрев проверял . грел феном, периодичности торможения картинки нет, простукивал плату, буду завтра пробывать прошивку 1.012, антену проверял подставлял другой единтичный тюнер, блок питания также подставлял с рабочего. Входной тюнер пропаял, возможно есть схемка этого чуда, и метода ремонта :flag_of_truce:
Я все таки больше склоняюсь к тому, что это антенное хозяйство. Может даже блок питания или усилитель, если антенна активная. Хорошо бы было, чтобы не лезть в дебри, или свой тюнер проверить на другой антенне или поставить на свою антенну другой тюнер. А тюнера приходилось делать по питанию и по звуку, то толковой схемы нигде не нашел, да и без хороших приборов тюнер лучше не трогать, хоть и электроникой и по работе и хобби все время занимался. Успехов!!! P.S. Извиняюсь, не дочитал? что вы тюнер подставляли.Найдите ножку питания тюнера ресивера, и посмотрите не плавает ли питание. А стабилизатор найти можно и без схемы. По Тримаксу в Инете не нашел схемы, даже и структурной. 73!!!
Востаннє редагувалось 07 грудня 2014, 21:12 користувачем ut9ee, всього редагувалось 2 разів.

gelo11
Герой Форума Т2
Герой Форума Т2

Повідомлення gelo11 »

Попробуйте ради прикола 1.08 поставить и посмотреть как на этой будет,но вот именно в ней и был глюк с пропаданием картинки на секунду или две,а после обновите до 1.011

=Lex=
Новичок

Повідомлення =Lex= »

Всім привіт!

Знову виник глюк на МХ1 - просто немає картинки і все. Ні з того ні з сього. Теща подзвонила що тюнер не працює. Приїхав а там картина маслом: не працюють тільки перших 8 каналів.
(Для тих хто вже забув мою історію - верніться на 2-3 сторінки назад цієї теми). Ітак що в нас є: Траймакс 2012 HD Plus - на заміненій антені-вороні + свіжий кабель. Пройшовся по всім з"єднанням - все гуд. Відстань від антени яка закріплена на даху будинку, що є самим високим на районі до передатчика - 5,61 км. І передатчик і антена стоять в зоні прямої видимості без будь-яких перешкод. Якщо пробувати крутити антеною при включеному МХ1 на 22 каналі для Львова, то рівень сигналу видає від 70 до 85, а якість може бути від 0 до 20-30 або в деякий момент крутіння підскакує до 90-95 і зразу валиться до 0. Спроба поставити антену в колишю позицію де ловило МХ1 хоч якось нічого не дало. ПРосто приймало деякий час а потім просто обрубало і все. Розгледівшись навколо - на дахах сусідніх під"їздів стоять такі-ж ворони і всі як одна дивляться на нашу вишку. Я вже хз, просто дурний з тим. І ще помітив одну деталь: якщо на інших мультиплексах видає і цифрове значення рівня та якості і графічне - то на МХ1 тільки 70-80 % рівня без графічного зображення, і якість те саме. Чому так - не можу зрозуміти, адже якщо рівень сигналу показує хай 75 відсотків, то як якість може бути 0??? Погано закріплені роз"єми відпадають - бо три інших мультиплекса показують на 95-100 % обидвох показників. Єдине що змінилось - це поставили на даху радіо-антену інтернетну, активну (світиться діодик :) ). Може вона якісь перешкоди створює чи що? Авто-пошук не допомагає, скидав на заводські налаштування з заново знаходженням каналів - те саме. Може в кого які думки будуть? Прошивку ще раніше міняв на 012, хіба зараз вже свіжіша вийшла, не знаю....

Буду вдячний за будь-яку допомогу.

Олег Бондаренко
Администратор
Дякував (ла): 61 раз
Подякували: 82 рази

Повідомлення Олег Бондаренко »

а если скинуть на заводские настройки и снова сделать поиск?

Якщо потрібна швидка відповід приєднуйся до нас в Телеграм канал, є чат.
Читай форум без реклами, реєструйся.
Самовільне розміщення реклами - бан та видалення всієї реклами та облікового запису.
Олег Бондаренко
Администратор

Передал ваше сообщение инженеру компании Зеонбуд, и вот что он написал:
Представитель компании Зеонбуд:
при таком расстоянии для станции мощностью 1 кВт и расписаном приемном оборудовании единственное что приходит в голову это какая-то локальная помеха на этой частоте.
Синхронных зон там нету. Значит что-то вносит свои шумы и убивает качество(приемник уровень видит, но из-за каких-то помех слишком низкое значение сигнал/шум и качество соответственно 0).

Самовільне розміщення реклами - бан та видалення всієї реклами та облікового запису.
=Lex=
Новичок

Повідомлення =Lex= »

Чому тоді ці перешкоди не впливають на інші три мультиплекси? Та і в радіусі 20 м від моєї ворони такі-ж пернаті стоять просто зграями..... :((
Прошивка як я бачу в тещі остання, значить логічним буде хіба зонально перенести антену до їй подібних на 20 м далі для виключення варіанту перешкод (якщо звичайно і в сусідів немає проблем з МХ1)...

Олег Бондаренко
Администратор

много факторов есть, расстояние, высота, угол наклона, кабель, длина кабеля, состояние антенны, тюнер, и тд...

alexander_k62
Профессионал
Профессионал
Дякував (ла): 15 разів
Подякували: 4 рази

Повідомлення alexander_k62 »

Питання. Радіоантена, про яку Ви пишите і на якій світиться світлодіод Ваша чи не Ваша? Чи є можливість її вимкнути на деякий час. Самому чи за домовленністю з сусідом, якщо вона їхня. А потім упритул зайнятися пошуком МХ1.

=Lex=
Новичок

Повідомлення =Lex= »

alexander_k62 писав:Питання. Радіоантена, про яку Ви пишите і на якій світиться світлодіод Ваша чи не Ваша? Чи є можливість її вимкнути на деякий час. Самому чи за домовленністю з сусідом, якщо вона їхня. А потім упритул зайнятися пошуком МХ1.
антена, я так підозрюю, це радіо-канал інтернет-провайдера якогось - вона така як маленька сателітарка, і дроти йдуть від неї в ліфтову. Ще одне припущення - так як моя антена стоїть на тій самій мачті що і радіо-тирнетна, а мачта стоїть над ліфтовою шахтою, де зазвичай стоїть все телекомунікаційне обладнання наших кантор по кабельному\інтернету, можливо звідти йде якийсь фон, який заважає зловити МХ1 (тут дозволю собі припустити, що він найслабший із всіх чотирьох). Але трафляє із-за того, що решті трьом положення антени відносно джерела можна сказати що пофіг, бо девіація коливання рівня сигналу така, що нею можна знехтувати...

alexander_k62
Профессионал
Профессионал
Дякував (ла): 15 разів
Подякували: 4 рази

Повідомлення alexander_k62 »

Важко без фото давати поради. Свого часу на аналоговому 21 каналі в мене були суттєві перешкоди від стільникового звязку, що був за частотою трохи нижче 21 каналу. Моя ДМВ-антена змонтована у віконці технічного поверху (над 9 поверхом). Може є можливість перенести антену кудись вбік, подалі від цього проблемного джерела перешкод. Ще й по металевій мачті у вас є гальваничне обєднання кіл різних пристроїв.
Моя думка - це віднести подалі свою антену.

=Lex=
Новичок

Повідомлення =Lex= »

Ну що-ж, завершились мої "хождения".

Відео 1

Відео 2

Відео 3

Дайте будь-ласка оцінку по безпечності встановлення та і хто що думає. Сильно ногами не копайте :oops:

Відповісти

Повернутись до “Trimax TR-2012 HD”