Телевышка Микуличин

цифровое телевидение в городах и сёлах
Gr_Vetal
Уважаемый форумчанин
Уважаемый форумчанин
Сообщения: 251
Зарегистрирован: 04 май 2014, 23:37

Re: Телевышка Микуличин

Сообщение Gr_Vetal »

Дуже правильне рішення про створення окремої теми... :)



igormo
Новичок
Сообщения: 10
Зарегистрирован: 04 июн 2014, 09:57

Re: Телевышка Микуличин

Сообщение igormo »

Добрий день! У мене теж не все в порядку з 31 каналом. Чи може хтось показати графік проходження сигналу з Івано-Франківська та Микуличина до місця з координатами:
48*52.2263'N
24*59.3027'E
Наперед вдячний, Ігор.



Аватара пользователя
Олег Бондаренко
Администратор
Сообщения: 5527
Зарегистрирован: 21 фев 2012, 19:58
Благодарил (а): 52 раза
Поблагодарили: 77 раз

Re: Телевышка Микуличин

Сообщение Олег Бондаренко »

igormo писал(а):Добрий день! У мене теж не все в порядку з 31 каналом. Чи може хтось показати графік проходження сигналу з Івано-Франківська та Микуличина до місця з координатами:
48*52.2263'N
24*59.3027'E
Наперед вдячний, Ігор.
Если не затруднит, дайте информацию в такой форме:

Координаты:
Широта: 48°2′36.93″N (48.043593)
Долгота: 33°5′38.43″E (33.094007)

Посмотрите местность через Яндекс-Карты.



igormo
Новичок
Сообщения: 10
Зарегистрирован: 04 июн 2014, 09:57

Re: Телевышка Микуличин

Сообщение igormo »

48*52'13.03''N
24*59'18.00''E



Аватара пользователя
Олег Бондаренко
Администратор
Сообщения: 5527
Зарегистрирован: 21 фев 2012, 19:58
Благодарил (а): 52 раза
Поблагодарили: 77 раз

Re: Телевышка Микуличин

Сообщение Олег Бондаренко »

К сожалению, точных данных не получилось сделать, программа дает сбой, поэтому вышло делать расчёт только по высоте 500м на 500м, но по графику можно увидеть рельеф и прикинуть, что и как.
Телевышка Микуличин - mikul1.png
Телевышка Микуличин - mikul1.png (56.85 КБ) 128 просмотров
Судя по рельефу, там возможны проблемы. А Как сейчас у вас работает Т2?



igormo
Новичок
Сообщения: 10
Зарегистрирован: 04 июн 2014, 09:57

Re: Телевышка Микуличин

Сообщение igormo »

Спасибо. В субботу проведу дополнительные эксперименты и отпишу.



Gr_Vetal
Уважаемый форумчанин
Уважаемый форумчанин
Сообщения: 251
Зарегистрирован: 04 май 2014, 23:37

Re: Телевышка Микуличин

Сообщение Gr_Vetal »

Буде цікаво дізнатися результат, однак спробуйте сигнал з м. Івано-Франківська; с. Микуличин, Яремчанської міської ради, з с. Дебеславці, Коломийського району (думаю сигнал не потягне)... :)



igormo
Новичок
Сообщения: 10
Зарегистрирован: 04 июн 2014, 09:57

Re: Телевышка Микуличин

Сообщение igormo »

Спробував різні варіанти. Зараз антена знаходиться у такому положенні (оптимальний варіант), що приймає цифрові пакети з Івано-Франківська і Микуличина.
З Івано-Франківська:
31 канал - немає сигналу
41,42,58 канали - потужність 98, якість - 100

З Микуличина:
31 канал - потужність 100, якість - 20...45
35 канал - потужність 95, якість - 100
39 канал - потужність 94, якість - 100
49 канал - потужність 86, якість - 25...100

Вирішив поставити ще одну антену ДМВ (скоріше всього, візьму щось із Funke) лише для прийому DVB-T2. Вдома 4 телевізори, цифрове ТБ приймає лише один з них, а при такому положення антени гірше приймаються аналогові канали з Івано-Франківська.



Аватара пользователя
ut9ee
Профессионал
Профессионал
Сообщения: 1395
Зарегистрирован: 08 мар 2013, 10:07
Поблагодарили: 4 раза

Re: Телевышка Микуличин

Сообщение ut9ee »

Доброго здоров'я, шановні форумчани! Дивлюсь 5 листків списано. а толку поки немає. Треба підключити антену тільки до одного телевізора, щоб виключити можливість перешкоди на комутації комутації. Канали у Вас стоять близько один від одного, повинно все працювати, по логіці. Згоден з версією Олега, можливо антена приймає десь перехрестно сигнал ще якийсь. Потрібно виключити можливість перешкоди по мережі 220 в. Може бути що збуджується підсилювач на частотах з малим рівнем якості. Ще одну антену не ставив би, причина не в антені, вона широкополосна не може бути такого, щоб вона не працювала на цих частотах. Я думаю що інших версій не може бути потріно іх уважно обстежити і найти причину. Успіхів Вам!



igormo
Новичок
Сообщения: 10
Зарегистрирован: 04 июн 2014, 09:57

Re: Телевышка Микуличин

Сообщение igormo »

Мені здається, що широкополосність антени дуже відносна. Графік АЧХ - як правило горб, а 31 канал на нього не попадає. Колись бачив картинку АЧХ антени UHF-262, в порівнянні з Телевесом у неї частотний діапазон з максимумом підсилення був вужчий. Я тоді звернув не це увагу, але не надав істотного значення. До речі, UHF-262 пасивна антенна, тому збудження підсилювач на частотах з малим рівнем якості можна виключити.



Gr_Vetal
Уважаемый форумчанин
Уважаемый форумчанин
Сообщения: 251
Зарегистрирован: 04 май 2014, 23:37

Re: Телевышка Микуличин

Сообщение Gr_Vetal »

igormo писал(а): Вирішив поставити ще одну антену ДМВ (скоріше всього, візьму щось із Funke) лише для прийому DVB-T2. Вдома 4 телевізори, цифрове ТБ приймає лише один з них, а при такому положення антени гірше приймаються аналогові канали з Івано-Франківська.
А хіба не любий телевізор через тюнер Т2 може показувати цифру?...



Аватара пользователя
ut9ee
Профессионал
Профессионал
Сообщения: 1395
Зарегистрирован: 08 мар 2013, 10:07
Поблагодарили: 4 раза

Re: Телевышка Микуличин

Сообщение ut9ee »

igormo писал(а): Графік АЧХ - як правило горб, а 31 канал на нього не попадає. Колись бачив картинку АЧХ антени UHF-262, в порівнянні з Телевесом у неї частотний діапазон з максимумом підсилення був вужчий.
Вона розрахована на прийом каналів ДМВ 21-69. Я не думаю, що така різниця між Вашима каналами, синусоїда похила, хай там різниця в підсиленні 1--1,5 дБ, і рівень прийому сигналу впав би, а у Вас він одинаковий, це перешкода якась лізе, що якість так впала. А за те що без підсилювача, я не звернув уваги, вибачаюсь. Можна було б підсилювач децибелл до 15 поставити 75 оМний врізавшись в кабель, так теж не дуже віриться. Я схиляюсь на 99 процентів, що це перешкода. Може біля 31 каналу є у Вас аналоговий канал, щоб подивиттись візуально, вид перешкоди, щоб якось зорієнтуватись, що за перешкода. Я на якомусь постові писав, що на автоматі 220 непіджатий провід був, теж не знав вже що й думати. Дріб'язок перевірте ще раз, не спираючись на старе, і не зацикюйтесь на попередніх думках. Буде щось нове пишіть. Успіхів!



Аватара пользователя
ut9ee
Профессионал
Профессионал
Сообщения: 1395
Зарегистрирован: 08 мар 2013, 10:07
Поблагодарили: 4 раза

Re: Телевышка Микуличин

Сообщение ut9ee »

Gr_Vetal писал(а):
igormo писал(а): Вдома 4 телевізори, цифрове ТБ приймає лише один з них, а при такому положення антени гірше приймаються аналогові канали з Івано-Франківська.
А хіба не любий телевізор через тюнер Т2 може показувати цифру?...[/qu

Я зрозумів що всі чотири телевізори підключені з однієї антени до чотирьох телевізорів через спліттер, тому і сказав, щоб тільки підключити один телевізор без спліттерів до антени, і подивитись чи якість не покращиться.



igormo
Новичок
Сообщения: 10
Зарегистрирован: 04 июн 2014, 09:57

Re: Телевышка Микуличин

Сообщение igormo »

Антен у мене три - для телеканалів ДМВ, МВ і для тюнера FM. Кабелі від них під'єднані до Terra MA024 (якщо модель Терри не перепутав). Кожен канал має можливість регулювати підсилення, щод компенсувати затухання в кабелі. Далі з виходу сигнал поступає на спліттер і розподіляється на чотири телевізори.
Звичайно, через додаткові ДВБ-Т2 тюнери на всіх телевізорах можна переглядати цифрові канали. Але для цього їх треба купити, а зараз це мені не потрібно.
Кабель напряму з антенни кидав, кабельний підсилювач теж пробував - у першому випадку без змін, у другому - теж.
У мене, правда, Terra MA024 живиться від APC Back UPS, може він якось впливає по живленню на 31 канал, але тоді б те саме було і з сигналом з Франківська. Не маю дуже багато вільного часу на проведення великої кількості експериментів, тому, все-таки схиляюсь до окремої антени.
Всім дякую за поради.



Аватара пользователя
ut9ee
Профессионал
Профессионал
Сообщения: 1395
Зарегистрирован: 08 мар 2013, 10:07
Поблагодарили: 4 раза

Re: Телевышка Микуличин

Сообщение ut9ee »

А може бути і в УПСі причина. В мене УПС почав давати перешкоду на коротких хвилях, ліз в Океан приймач, також не доходять руки, раніш не було перешкоди, а потім і в режимі підзаряду стояла перешкода 50Гц на КХ. Я думав що електороліти в БП приймача підсохли. А потім відключав УПС, а перешкода пропала,випадково знайшов, вірніше знайшлась.



Ответить

Вернуться в «Ивано-Франковская область‎»