Ресивер сканирует только 24 канала...

цифровое телевидение в городах и сёлах
Аватара пользователя
Олег Бондаренко
Администратор
Сообщения: 5566
Зарегистрирован: 21 фев 2012, 19:58
Благодарил (а): 57 раз
Поблагодарили: 82 раза

Re: Ресивер сканирует только 24 канала...

Сообщение Олег Бондаренко »

Я ж не спорю :) уже сталкивался с такой проблемой, просто хочу услышать от оператора, что есть проблема :)



Gr_Vetal
Уважаемый форумчанин
Уважаемый форумчанин
Сообщения: 255
Зарегистрирован: 04 май 2014, 23:37

Re: Ресивер сканирует только 24 канала...

Сообщение Gr_Vetal »

Щодо вирішення проблеми у моїх батьків з сигналом МХ 3 в с. Пістинь, Косівського р-ну, Івано-Франківської обл. з ретранслятора с. Микуличин, Яремчанської м/р то вона також нібито рішилась... Учора я приїхав до батьків і одразу до тюнера та перевіряти якість сигнал на 31 каналі МХ 3, і ось тобі чудо якість є 15-17%. Я відразу поліз крутити антену та накрутив на МХ 3 (31 каналі) 60% :) :) :) , при цьому на двох трансподерах якість по 99%, третьому якість 60% (до крутіння було 92-96%) та четвертьому трансподері МХ 3 - 60%, тобто стали працювати всі чотири трансподери (32 канали) :) . Польську антену, підсилювач, блок живлення, кабель та тюнер не міняв. Думаю у моїх ситуації допомогло звернення Олега Бондаренка до інженерів Т2 та можливо моє звернення на номер 0 800 .. .. .. щодо моєї проблеми з МХ 3, однак інженери з Т2 попри всі обіцянки оператора до мене так і не перетелефонували. Будучи в селі я побачив що в стороні куди направлена антена, а саме перед нею знаходяться три будинки, з них два накриті алюмінієвою бляхою, а третій металочерепицею. Антену повернута лівіше від ретранслятора, думаю можливо приймаю відбитий сигнал... Всім дякую за вирішення моєї проблеми!!!



Аватара пользователя
gelo11
Герой Форума Т2
Герой Форума Т2
Сообщения: 1975
Зарегистрирован: 17 авг 2013, 20:52

Re: Ресивер сканирует только 24 канала...

Сообщение gelo11 »

зачем писать одно и тоже сто раз,ловите на свою польку на здоровье,то 24 канала,то 16,то 32,а те кто слушает подсказки ...всегда ловят 32.



Gr_Vetal
Уважаемый форумчанин
Уважаемый форумчанин
Сообщения: 255
Зарегистрирован: 04 май 2014, 23:37

Re: Ресивер сканирует только 24 канала...

Сообщение Gr_Vetal »

Зараз дивлюся 32 канали без проблем, до речі встановив що в селі у батьків ще двоє осіб дивляться Т2 з Микуличина всі 32 канали саме на "польську" сітку... А продублював у цьому розділі тому що він стосується безпосереднього Івано-Франківського регіону... :)



Dell
Сообщения: 3
Зарегистрирован: 22 сен 2014, 18:53

Re: Ресивер сканирует только 24 канала...

Сообщение Dell »

в мене питання



anatolli1966
Уважаемый форумчанин
Уважаемый форумчанин
Сообщения: 236
Зарегистрирован: 26 янв 2014, 10:17
Поблагодарили: 1 раз

Re: Ресивер сканирует только 24 канала...

Сообщение anatolli1966 »

Dell писал(а):в мене питання
Симетризатор поставив замість підсилювача?



Dell
Сообщения: 3
Зарегистрирован: 22 сен 2014, 18:53

Re: Ресивер сканирует только 24 канала...

Сообщение Dell »

Питання.Пропали всі канали?



Dell
Сообщения: 3
Зарегистрирован: 22 сен 2014, 18:53

Re: Ресивер сканирует только 24 канала...

Сообщение Dell »

Коли шукаю канали, то живлення антени вкл. чи викл.?А вихід HDMI?



anatolli1966
Уважаемый форумчанин
Уважаемый форумчанин
Сообщения: 236
Зарегистрирован: 26 янв 2014, 10:17
Поблагодарили: 1 раз

Re: Ресивер сканирует только 24 канала...

Сообщение anatolli1966 »

anatolli1966 писал(а):
Dell писал(а):Коли шукаю канали, то живлення антени вкл. чи викл.?А вихід HDMI?
Якщо антена з підсилювачем і власним блоком живлення то в тюнері живлення антени треба виключити.
Коли антена без підсилювача (тобто пасивна) то в тюнері також живлення антени не включати.
Якщо антена з підсилювачем, (активна) но без блока живлення то в тюнері живлення антени потрібно включити. (+5V 50 mA)
Вихід HDMI до пошуку каналів нічого спільного не має.



sergiy1103
Новичок
Сообщения: 42
Зарегистрирован: 20 июл 2012, 23:17
Благодарил (а): 1 раз
Поблагодарили: 1 раз

Re: Ресивер сканирует только 24 канала...

Сообщение sergiy1103 »

Олег Бондаренко писал(а):Надо пробовать...
Информацию касательно ЧК31 отправил инженеру Зеонбуд, ответа пока нет, жду....
Доброї ночі, скажіть, будь-ласка, чи відписав Вам інженер Зеонбуду щось по частотному каналу №31 в Івано-Франківській області?

Сьогодні настроював другу T2 в Івано-Франківську (на його окраїні) в точці 48.911758, 24.765396 (3-тій поверх). До Івано-Франківської вишки приблизно 5 км. Антена "Мотильок" без підсилювача в кімнаті на підвіконнику срямована на 45 градусів відносно передавачів в Івано-Франківську та Микуличині. Прописались канали на частотах 35, 39, 49 з сигналом приблизно 80% (тобто, з телевишки в Микуличині потужністю 0,1 квт.). Сигнал з Івано-Франківської вишки потужністю 0,5 квт, що розташована за 5 км, приблизно 30 відстоків на 41,42,58 каналах.
Виставивши антену за вікно та спрямувавши на Івано-Франківськ, отримав на 41,42,58 каналах сигнал приблизно 80 % (можливо заважає дерево), а на 31 каналі 50%, тобто значно слабший.
Виставивши антену за вікно та спрямувавши на Микуличин, отримав на 35,35,49 каналах сигнал 100 %, а на 31 каналі 0%.
З цього можна зробити висновок, що 31 канал в Івано-Франківській області транслюється із значно меншою потужністю, ніж інші мультиплекси. Іншого пояснення цьому немає. Причому, ця проблема існує в багатьох користувачів.



linoblack
Знающий
Знающий
Сообщения: 1448
Зарегистрирован: 21 янв 2013, 20:32
Поблагодарили: 2 раза

Re: Ресивер сканирует только 24 канала...

Сообщение linoblack »

sergiy1103 писал(а):
Олег Бондаренко писал(а):Надо пробовать...
Информацию касательно ЧК31 отправил инженеру Зеонбуд, ответа пока нет, жду....
Доброї ночі, скажіть, будь-ласка, чи відписав Вам інженер Зеонбуду щось по частотному каналу №31 в Івано-Франківській області?

Сьогодні настроював другу T2 в Івано-Франківську (на його окраїні) в точці 48.911758, 24.765396 (3-тій поверх). До Івано-Франківської вишки приблизно 5 км. Антена "Мотильок" без підсилювача в кімнаті на підвіконнику срямована на 45 градусів відносно передавачів в Івано-Франківську та Микуличині. Прописались канали на частотах 35, 39, 49 з сигналом приблизно 80% (тобто, з телевишки в Микуличині потужністю 0,1 квт.). Сигнал з Івано-Франківської вишки потужністю 0,5 квт, що розташована за 5 км, приблизно 30 відстоків на 41,42,58 каналах.
Виставивши антену за вікно та спрямувавши на Івано-Франківськ, отримав на 41,42,58 каналах сигнал приблизно 80 % (можливо заважає дерево), а на 31 каналі 50%, тобто значно слабший.
Виставивши антену за вікно та спрямувавши на Микуличин, отримав на 35,35,49 каналах сигнал 100 %, а на 31 каналі 0%.
З цього можна зробити висновок, що 31 канал в Івано-Франківській області транслюється із значно меншою потужністю, ніж інші мультиплекси. Іншого пояснення цьому немає. Причому, ця проблема існує в багатьох користувачів.
проблема в несинхронизированности двух вышек и интерференции сигналов с двух вышек на одном частотном канале - 31-м. они гасят друг-друга.



Gr_Vetal
Уважаемый форумчанин
Уважаемый форумчанин
Сообщения: 255
Зарегистрирован: 04 май 2014, 23:37

Re: Ресивер сканирует только 24 канала...

Сообщение Gr_Vetal »

linoblack писал(а): проблема в несинхронизированности двух вышек и интерференции сигналов с двух вышек на одном частотном канале - 31-м. они гасят друг-друга.
Підтримую...



linoblack
Знающий
Знающий
Сообщения: 1448
Зарегистрирован: 21 янв 2013, 20:32
Поблагодарили: 2 раза

Re: Ресивер сканирует только 24 канала...

Сообщение linoblack »

Gr_Vetal писал(а):
linoblack писал(а): проблема в несинхронизированности двух вышек и интерференции сигналов с двух вышек на одном частотном канале - 31-м. они гасят друг-друга.
Підтримую...
проблема существует уже давно и совершенно никак не решается. интересно почему? отсутствие спецов? или им просто по-барабану?



Аватара пользователя
ut9ee
Профессионал
Профессионал
Сообщения: 1395
Зарегистрирован: 08 мар 2013, 10:07
Поблагодарили: 5 раз

Re: Ресивер сканирует только 24 канала...

Сообщение ut9ee »

З цього можна зробити висновок, що 31 канал в Івано-Франківській області транслюється із значно меншою потужністю, ніж інші мультиплекси. Іншого пояснення цьому немає. Причому, ця проблема існує в багатьох користувачів.[/quote]

проблема в несинхронизированности двух вышек и интерференции сигналов с двух вышек на одном частотном канале - 31-м. они гасят друг-друга.[/quote]

Я не знаю что во всех, ну не может такого быть, чтобы на трех каналах уровень был 100%, а на четвертом 0%. Возможно этот канал обще не работает у вас. А если бы ни было синхронности между двумя передатчиками-- качества небыло бы, а тюнер все равно будет принимать эти несущие, но они друг друга искажают, и он не сможет их распознать, чтобы дешифрировать их в видео и аудиосигналы. А индикатор уровня показывает не качество модуляции, а несущую. А несущая несущую никак не анулирует, просто будут стоять две на одной частоте, а погаситься они никак не могут. Может четвертый мультиплекс с какой-то другой вышки, попробовать надо поискать, покрутив антенну.



Gr_Vetal
Уважаемый форумчанин
Уважаемый форумчанин
Сообщения: 255
Зарегистрирован: 04 май 2014, 23:37

Re: Ресивер сканирует только 24 канала...

Сообщение Gr_Vetal »

linoblack писал(а): проблема существует уже давно и совершенно никак не решается. интересно почему? отсутствие спецов? или им просто по-барабану?
Проблема існує дуже давно із 31 каналом, але чи не має спеціалістів чи їм все побарабану х.з... :evil:



Ответить

Вернуться в «Ивано-Франковская область‎»