ПРОПАДАЮТ КАНАЛЫ НА ТЮНЕРАХ!

решение проблем связанных с цифровым тв
Ответить
gevel12
Смотрю Т2
Смотрю Т2
Сообщения: 410
Зарегистрирован: 13 апр 2012, 22:05
Поблагодарили: 2 раза

Re: ПРОПАДАЮТ КАНАЛЫ НА ТЮНЕРАХ!

Сообщение gevel12 » 05 янв 2018, 17:08

Сергей160973 писал(а):
05 янв 2018, 13:45
...кабель от гнезда RF OUT к телевизору должен быть подключен обязательно,или достаточно того что шел с тюнером,с тремя штекерами ???????
тюнера обычно подключаются по нч-желтый видео,а красный и белый -левый и правый канал звука. :icecream:
гнездо RF OUT это продолжение вашей антены,а куда вы его подключите или на антенный вход тв или на другой тв или тюнер,или можно вобще не подключать :scare: только надо иметь ввиду что сигнал гнезда RF OUTв некоторых тюнерах включается только тогда тюнер выключен пультом в дежурный режим :geek:



Oksiavs
Сообщения: 1
Зарегистрирован: 05 янв 2018, 23:57

Re: ПРОПАДАЮТ КАНАЛЫ НА ТЮНЕРАХ!

Сообщение Oksiavs » 06 янв 2018, 00:17

Доброго дня! У меня примерно такая же ситуация. 32 канала показывали отлично. Уровень 100 качество 100. Дня четыре назад пропало 8 каналов на 32 частотны канале. Все остальные работают также в чем может быть проблема? Ничего не менялось. При автопоиске находит все кроме тех, которые на 32 канале. Это Одесса. Может передатчик не работает? Есть одесситы? Как у Вас?


Читай и пиши на форуме без рекламы, регистрируйся или заходи через соцсети!
Сергей160973
Новичок
Сообщения: 12
Зарегистрирован: 31 дек 2017, 09:23

Re: ПРОПАДАЮТ КАНАЛЫ НА ТЮНЕРАХ!

Сообщение Сергей160973 » 17 янв 2018, 10:17

Добрый день.Настроил,оказывается вся проблема была в антене и высоте ее поднятия,поставил обычную польку(без усилителя),поднял всего на 5--6 метров от земли и все отлично,даже каналов уже не 32 а 40 )))))


Читай и пиши на форуме без рекламы, регистрируйся или заходи через соцсети!
Аватара пользователя
plyrvt
Знающий
Знающий
Сообщения: 986
Зарегистрирован: 10 дек 2016, 16:20
Благодарил (а): 3 раза
Поблагодарили: 111 раз

Re: ПРОПАДАЮТ КАНАЛЫ НА ТЮНЕРАХ!

Сообщение plyrvt » 25 фев 2018, 21:18

phara95 писал(а):
25 фев 2018, 20:59
не работают Голдберрі, Банк ТБ и Вінтаж
09.10.2014 року Голдберрі припинив мовлення в МХ-5 Зеонбуд (загальнонаціональна ліцензія), замість нього розпочав мовлення "Еспрессо TV".

Для "Вінтаж", Ескулап, Еспресо і UA1 планувався ще один МХ від Зеонбуд в 23 населених пунктах (переважно Закарпаття), з 12.05.2016 він не діє, Зеонбуд не планує відновлювати його роботу

"Банк ТБ" припинив мовлення у T2 з 01.01.2015, а з 01.08.2015 також і в аналозі і ліквідувався.


Читай и пиши на форуме без рекламы, регистрируйся или заходи через соцсети!
troigucci
Сообщения: 9
Зарегистрирован: 02 мар 2018, 00:03

Re: ПРОПАДАЮТ КАНАЛЫ НА ТЮНЕРАХ!

Сообщение troigucci » 02 мар 2018, 00:05

Что делать, пропадают каналы переодически?


Читай и пиши на форуме без рекламы, регистрируйся или заходи через соцсети!
Аватара пользователя
plyrvt
Знающий
Знающий
Сообщения: 986
Зарегистрирован: 10 дек 2016, 16:20
Благодарил (а): 3 раза
Поблагодарили: 111 раз

Re: ПРОПАДАЮТ КАНАЛЫ НА ТЮНЕРАХ!

Сообщение plyrvt » 02 мар 2018, 00:09

troigucci писал(а):
02 мар 2018, 00:05
Что делать, пропадают каналы переодически?
Когда работают - какая сила/качество сигнала?


Читай и пиши на форуме без рекламы, регистрируйся или заходи через соцсети!
mihailkmg
Новичок
Сообщения: 11
Зарегистрирован: 17 янв 2015, 10:00

Re: ПРОПАДАЮТ КАНАЛЫ НА ТЮНЕРАХ!

Сообщение mihailkmg » 10 апр 2018, 13:31

День добрый! Подскажите в чем проблема, на одной антенне два телевизора (один Samsung смарт со встроенным т-2 тюнером и второй обычный с приставкой Strong 8502) Samsung показывают все каналы а на Strong 8502 недавно пропал видеосигнал каналы(СТБ, К-2......) при поиски каналов они вообще исчезли из списка


Читай и пиши на форуме без рекламы, регистрируйся или заходи через соцсети!
Аватара пользователя
Олег Бондаренко
Администратор
Сообщения: 5235
Зарегистрирован: 21 фев 2012, 19:58
Благодарил (а): 30 раз
Поблагодарили: 48 раз

Re: ПРОПАДАЮТ КАНАЛЫ НА ТЮНЕРАХ!

Сообщение Олег Бондаренко » 10 апр 2018, 13:59

mihailkmg писал(а):
10 апр 2018, 13:31
День добрый! Подскажите в чем проблема, на одной антенне два телевизора (один Samsung смарт со встроенным т-2 тюнером и второй обычный с приставкой Strong 8502) Samsung показывают все каналы а на Strong 8502 недавно пропал видеосигнал каналы(СТБ, К-2......) при поиски каналов они вообще исчезли из списка
Сделайте сброс настроек на заводские и попробуйте снова настроить каналы.
Самовольное размещение рекламы - бан и удаление всей рекламы и аккаунта.
Нужна помощь по настройке Т2? Пиши вопрос на форуме.

Регистрация занимает 2 минуты, ответ на вопрос в скобках.


Читай и пиши на форуме без рекламы, регистрируйся или заходи через соцсети!
mihailkmg
Новичок
Сообщения: 11
Зарегистрирован: 17 янв 2015, 10:00

Re: ПРОПАДАЮТ КАНАЛЫ НА ТЮНЕРАХ!

Сообщение mihailkmg » 10 апр 2018, 15:34

Сбросил настройки не помогло.


Читай и пиши на форуме без рекламы, регистрируйся или заходи через соцсети!
Аватара пользователя
Sefirot
Профессионал
Профессионал
Сообщения: 1230
Зарегистрирован: 28 июл 2014, 12:32
Благодарил (а): 8 раз
Поблагодарили: 8 раз

Re: ПРОПАДАЮТ КАНАЛЫ НА ТЮНЕРАХ!

Сообщение Sefirot » 10 апр 2018, 18:02

Слабый сигнал, а при разводке на линии с приставкой видимо ослабляется больше, нежели на ТВ. Который мультиплекс слабее, тот и пропадает. Делайте профилактику своему антенному хозяйству.


Читай и пиши на форуме без рекламы, регистрируйся или заходи через соцсети!
Аватара пользователя
natsla1
Сообщения: 1
Зарегистрирован: 30 ноя 2017, 17:03

Re: ПРОПАДАЮТ КАНАЛЫ НА ТЮНЕРАХ!

Сообщение natsla1 » 03 май 2018, 15:32

доброго всем дня , проживаю г.Первомайск Николаевская обл сегодня 3 мая MX-2 = ДМВ 32 = 530 Мгц ,на многих тюнерах Т2 и тв с возможностью просмотра каналов Т2, не работает. Смена по и сброс в заводские не помагает.
Вопрос какая может быть причина?
Вся наша жизнь - эксперимент.


Читай и пиши на форуме без рекламы, регистрируйся или заходи через соцсети!
fediv
Сообщения: 2
Зарегистрирован: 20 окт 2015, 17:48
Поблагодарили: 1 раз

Re: ПРОПАДАЮТ КАНАЛЫ НА ТЮНЕРАХ!

Сообщение fediv » 07 май 2018, 19:58

Хоч би хтось написав на початку форуму стандартну фразу:
Якщо канали іноді пропадають, або хронічно погано показують, чи відсутній якийсь із мультиплексів, треба зайнятись антеною.
Не "прошивка", не "який тюнер кращий", навіть "не який підсилювач кращий".
УВАГА ! Антена приймає лише той сигнал, який є в точці розміщення антени. Вузьконаправлена антена сама трохи відфільтровує додаткові відбиті сигнал, і в цілому найкраще працюють антени типу "хвильовий канал".
Антенний підсилювач не покращує прийнятий антеною сигнал, він компенсує можливі значні втрати сигналу на кабелі від антени до тюнера. Інрді звичайний симетризатор замість підсилювача дає кращий результат.
Польська антена є чутливою, але вона добое працює лише там, де немає заважаючого віжбитого сигналу.
Бвдь ласка, не ліпіть тим читачам, які знають ще менше від вас, що надпис на тюнері "RF OUT" означає, що на цьому гнізді - дубль антенного сигналу, який можна використати для інщого тюнера. Найчастіше виробники пишуть біля такого антенного гнізда "LOOP". А надпис "RF OUT" може означати, що на цьому виході присутній також вихідний радіочастотний сигнал тюнера, для тих телевізорів, які не мають відеовходу.


Читай и пиши на форуме без рекламы, регистрируйся или заходи через соцсети!
Аватара пользователя
plyrvt
Знающий
Знающий
Сообщения: 986
Зарегистрирован: 10 дек 2016, 16:20
Благодарил (а): 3 раза
Поблагодарили: 111 раз

Re: ПРОПАДАЮТ КАНАЛЫ НА ТЮНЕРАХ!

Сообщение plyrvt » 07 май 2018, 21:03

fediv писал(а):
07 май 2018, 19:58
Якщо канали іноді пропадають, або хронічно погано показують, чи відсутній якийсь із мультиплексів, треба зайнятись антеною.
В моїх батьків проблема була перешкоди в мережі, антена була така, що якість сигналу 90-100% (працювати стабільно той тюнер починає з 32-35% якості). Але періодично, особливо ввечері були фрізи і зависання і просадка якості сигналу. В чому проблема не міг зрозуміти, але є ще FM-годинник-будильник Philips і сигнал на ньому (на деяких станціях) шипів навіть з повнорозмірним диполем виведеним коаксіальним кабелем. При тому поруч кишеньковий приймач працював добре на складену антену. Випадково виявив що коли у ванні вмикнути LED-світильник, то шуми різко росли. Накрутив на шнур живлення феритові кільця - і FM і T2 стали працювати стабільно.
По всьому будинку дуже погана якість ~220. На вольтметр пікової напруги показує 219-220 стабільно. А на вольтметр середньої напруги буває просідає до 203-206 (особливо по вечорах), коли навантаження малі піднімається до 215.



Антенний підсилювач не покращує прийнятий антеною сигнал, він компенсує можливі значні втрати сигналу на кабелі від антени до тюнера.
+ компенсує підвищені втрати в тому ж кабелі (понад нормативні) через завищений КСВ (в більшості ДМВ антен він перевищує 2 і досягає 3-5)
+ компенсує втрати на випроміненні зовнішньою обпліткою кабеля, через те що на ринку НЕ ІСНУЄ симетризаторів
+ фактор шуму антенного підсилювача теоретично може бути значно кращим як в тюнера (норматив на тюнери 7 дБ, найкращі мають 4 дБ, підсилювачі можуть мати <2 дБ)
+ компенсує розгалуження на сплітерах якщо такі є (щонайменше втрата 3 дБ шуму)
+ компенсує старіння кабеля (втрати понад нормативні з часом)
+ на ринку маса тюнерів в яких для здешевлення схемотехніка вхідних каскадів спрощена (всі сучасні чіпи мають по входу диференційний ОУ з балансним входом, по даташиту живиться балуном. часто для здешевлення його викидають)
+ в сучасних тюнерів і телевізорів тенденція ставити по входу фільтри 2400 MHz, а вони за результатами вимірювання дають по 5-7 дБ просадки сигналу (особливо на верхніх частотах ДМВ). випаювання цього фільтра різко покращує сигнал. але якщо є МШУ в антені то працює і так добре

Сумарно приріст від включення в схему МШУ перевищує щонайменше 3-6 дБ (а при несприятливій комбінації перелічених факторів і 10-15 дБ) що дозволяє зменшити розміри антени в 2-4 рази для досягнення того ж співвідноешння SNR на демодуляторі
fediv писал(а):
07 май 2018, 19:58
Польська антена є чутливою, але вона добое працює лише там, де немає заважаючого віжбитого сигналу.
В польської антени крім маси технологічних проблем, з суть електромагнітних недоліків - є вражені частоти і дуже високий КСВ всюди.
Ось версія де верхні вуса по 254 мм, нижні по 140 мм

з 540 по 580 МГц вражена ділянка де діаграма направлена вниз

КСВ на деяких ділянках досягає 3.2, хоча є й ділянки де тримається нижче 2


Ніяких особливостей по завадостійкості до відбитого сигналу в полячки немає. Крім роботи на вражених частотах, там де направленість домінує вниз. Тоді відбитий десь ззаду/знизу сигнал буде співрозмірний з тим який приходить з основного напрямку.


Читай и пиши на форуме без рекламы, регистрируйся или заходи через соцсети!
Аватара пользователя
ОлександрГурба
Новичок
Сообщения: 20
Зарегистрирован: 07 авг 2018, 21:44

Re: Какой тюнер Т2 купить?

Сообщение ОлександрГурба » 07 авг 2018, 22:13

Я напевне не в тій гілці запитую, але все таки... Маю в власності Trimax 2012HD від самого початку ери Т2. Останні 1,5 роки спостерігається дуже дивний глюк- щовечора, приблизно з 19.00 до 23.00, дуже заїкається перший мультиплекс, рівень сигналу стабільно 90, якість не більше 38. В той же час в сусідній кімнаті тесть сміливо дивиться всі канали МХ1 на своєму філіпсі з вбудованим тюнером. Грішив на антену, коаксіал, дерева, будівництва. Однак сьогодні дали на перевірку world vision t57m- всі канали працюють ідеально, з якістю/рівнем 100/100. От тепер мене питання мучить- міняти тюнер чи прошивку шукати оновлену, або електроліти перепаювати (хоча їх там досить небагато)...


Читай и пиши на форуме без рекламы, регистрируйся или заходи через соцсети!
Аватара пользователя
Олег Бондаренко
Администратор
Сообщения: 5235
Зарегистрирован: 21 фев 2012, 19:58
Благодарил (а): 30 раз
Поблагодарили: 48 раз

Re: ПРОПАДАЮТ КАНАЛЫ НА ТЮНЕРАХ!

Сообщение Олег Бондаренко » 08 авг 2018, 09:28

Какая у вас версия прошивки в тюнере?
Самовольное размещение рекламы - бан и удаление всей рекламы и аккаунта.
Нужна помощь по настройке Т2? Пиши вопрос на форуме.

Регистрация занимает 2 минуты, ответ на вопрос в скобках.


Читай и пиши на форуме без рекламы, регистрируйся или заходи через соцсети!
Ответить

Вернуться в «Вопросы-Ответы»